Crème brulée

Gepubliceerd op 18 november 2022 om 12:17

Dag iedereen!
Een dessertje dat heel vlug gemaakt is en wel lekker ook
Onze zoon heeft er blijkbaar goed van genoten van zijn portie crème brûlée’tje

Crème brûlée :Voor 6 porties

Ingrediënten :
# 5 eierdooiers
# 90 vanillesuiker( dat ik zelf maak. Als ik de zaadjes hebt gebruikt leg ik de vanillestokjes in een potje suiker en deze gebruik ik als vanillesuiker)
# 500 gr room
# 1 vanillestokje

# rietsuiker , gasbrandertje

Bereiding:
# doe de eierdooiers in een kom en klop met de garde
# voeg er de suiker toe en roer goed door elkaar met de garde
# terwijl giet ik in een pan de slagroom
# snij de vanillestokje overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen.
# Voeg deze toe bij het room. Voeg ook de peulen toe aan het mengsel , want dit geeft extra smaak
# laat dit op een laag vuurtje intrekken ongeveer 10 minuten
# laat het vervolgens nadien wat afkoelen en verwijder dan het vanillestokje.
# verwarm de oven op 150 graden op onder boven warmte
# verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes
# zet ze in een ovenschaal en giet er een laagje warm water bij ( water zorgt voor een constante temperatuur)
# bak ze 35-40 min. in de oven
# haal de bakjes vervolgens uit de oven
# ze zijn goed als het stevig is , maar in het midden van het schaaltje mag het wat wiebelig zijn
# laat de schaaltjes goed afkoelen
# laat ze nog 2-3 uur in de koelkast om op te stijven
# na het opstijven haal je ze uit de koelkast en strooi er een dun laagje rietsuiker overheen
# gebruik een gasbrander om de suiker laag te smelten.
# smakelijk!

Tips: De eiwitten kun je zeker 3 maanden invriezen. Je kan het invriezen in aparte ijsblokjes vorm.

#cremebrulee #crèmebrulée #delicious #recette #foodlover #winter #sogood #teatime #homemade #sweet #cake #dessert #yummypastries #patisseriefrancaise #foodporn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.