recepten

 

Ontbijt

Lunch

Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas

Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas Dereotlu peynirli poğaça : Ingrediënten : # 2 eieren ( 1 geel gebruik ik voor de bovenkant van de broodjes te smeren ) # 100 ml zonnebloemolie # 100 gram Griekse yoghurt # 50 ml gesmolten boerenboter # 25 gram suiker # 1 eetlepel (25 ml) azijn heb de rode wijnazijn gebruikt # 10 gram zout # 16 gram backing powder # 200 gram feta kaas # 33 gram dille heel fijn gesnipperd # 500 gram bloem

Lees meer »

Gözleme

# Ingrediënten : # 250 ml lauw water # 250 ml lauw melk # ongeveer 900 gram tarwe bloem # 10 gr zout # 21 gram verse gist # boerenboter voor op de gözleme te smeren als het gebakken is Ingrediënten vulling: # feta kaas en peterselie heel fijn gesnipperd gemengd # en heb ook met aardappelen vulling gedaan # 1 kg aardappelen , zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree ,als je graag wat pikant wil kun je naar gewenst 1/2 tot 1 koffielepel pili pili bijvoegen, olijfolie,1 ui , 1/2 koffielepel paprikapoeder

Lees meer »

Hoofdgerechten

Desserts

Soepen

Broodvarianten

Snelle gerechten

Meze

Likeur en dranken

Conserveren en bewaren

Kalebassen