Bereiding:
# voeg de gist met de lauwe melk, lauwe water en suiker en roer dit tot dit helemaal opgelost is in de keukenmachine ( of met de hand )
# voeg er de zonnebloemolie toe
# voeg dan beetje bij beetje bloem toe , voeg het zout ook toe ( de hoeveelheid bloem gebruikt van bloem tot bloem. Dus voegt liefst de bloem beetje bij beetje toe op het einde. Deeg moet zacht voelen )
# Tip: soms vind ik dat het deeg wat lichtjes hard is , voeg er dan een tikje water toe tijdens het kneden en het is opgelost. Dikwijls is het maar enkele ml druppels water. Niet opgeven dus:)
# laat het deeg zeker 10 min. kneden met de keukenmachine tot het een mooi glad soepele deeg is. # rol het deeg tot een mooi bolletje en dek af met een plasticfolie en dan daarop nog een propere keukenhanddoek
# laat de deeg 1 uur rijzen
# sla dan met de hand de lucht uit en maak bolletjes deeg van ongeveer 47 gr ( had 24 stuks bolletjes)
# het moment dat ik de bolletjes deeg rolde deed ik er reeds een handdoek erop ( geen bloem gebruiken )
# ik gebruik een beetje zonnebloemolie die ik telkens op mijn vingertoppen smeerde om zo de deeglapjes te openen
# duw met je vingers het bolletje deeg plat
# zet in het midden wat Gouda kaas( ongeveer 9 gram )
# sluit alles eerst naar het midden toe en maak de randen vast
# plaats op een bakplaat een bakpapier en plaats ze in een vorm van een hartje
# plaats er een keukenhanddoek erop en laat 20- 30 min. rijzen
# verwarm de oven op 200 graden
# smeer met eigeel gemengd room de poğaça
# plaats de plateau met de poğaça de eerste 15 min. in het middenrij van de oven en de laatste 5 minuten heb ik ze een rij onderaan geplaatst
# bak ze mooi goud bruin
# voeg er onmiddellijk met behulp van een penseel wat boerenboter gemengd peterselie op de broodjes
#smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties