Ingrediënten: # 170 gr kikkererwten in bokaal # 80 gr groene linzen # 30 gr tel sehriye( vermicelli) # 30 gr erişte( noedels) # 1 eetlepel tomatenpuree # 1 fijngesnipperd ajuin # 1 eetlepel boerenboter # 3 teentjes knoflookteentjes # 4 eetlepels olijfolie # 2 stukken kipfilet # 1500 ml kippenbouillon( had op voorhand een kip gekookt met een koffielepel zout en heb deze water gezeefd en gebruikt ) # zout, peper naargelang de wens van de persoon # 1/2 theelepel munt en rode paprika ( kruiden voegt u bij naargelang wens van de persoon
Bereiding: # kook eerst de kipfilet in water met een beetje zout # haal de kipfilet uit het water als het gebakken is en hou de bouillon apart( met deze kippenbouillon water ga ik het soep maken ) # snij de kipfilet in kleine reepjes # kook eerst apart de linzen in wat water tot het gaar is , kikkererwten heb in bokaal gebruikt deze keer # voeg wat boter en olijfolie in een kookpot # voeg daarbij de gesnipperde ajuin toe en stoof samen met de fijngehakte knoflookteentjes # voeg daarna de tomatenpuree toe # voeg de gekookte groene linzen en kikkererwten toe # voeg ook het bouillon toe # voeg als het water begint te koken de vermicelli en de noedels toe # voeg er de kruiden bij # en voeg tenslotte de stukjes kip toe ( je kan het ook zonder kip maken ) # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties