Hanimaga corbasi( kikkererwten,linzen soep)

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 16:16

Een voedzame lekkere soep gemaakt ! Alvast smakelijk wie het wilt proberen Hanimağa çorbasi genoemd

www.culinairevingers.be

Ingrediënten:
# 170 gr kikkererwten in bokaal
# 80 gr groene linzen
# 30 gr tel sehriye( vermicelli)
# 30 gr erişte( noedels)
# 1 eetlepel tomatenpuree
# 1 fijngesnipperd ajuin
# 1 eetlepel boerenboter
# 3 teentjes knoflookteentjes
# 4 eetlepels olijfolie
# 2 stukken kipfilet
# 1500 ml kippenbouillon( had op voorhand een kip gekookt met een koffielepel zout en heb deze water gezeefd en gebruikt )
# zout, peper naargelang de wens van de persoon
# 1/2 theelepel munt en rode paprika ( kruiden voegt u bij naargelang wens van de persoon

Bereiding:
# kook eerst de kipfilet in water met een beetje zout
# haal de kipfilet uit het water als het gebakken is en hou de bouillon apart( met deze kippenbouillon water ga ik het soep maken )
# snij de kipfilet in kleine reepjes
# kook eerst apart de linzen in wat water tot het gaar is , kikkererwten heb in bokaal gebruikt deze keer
# voeg wat boter en olijfolie in een kookpot
# voeg daarbij de gesnipperde ajuin toe en stoof samen met de fijngehakte knoflookteentjes
# voeg daarna de tomatenpuree toe
# voeg de gekookte groene linzen en kikkererwten toe
# voeg ook het bouillon toe
# voeg als het water begint te koken de vermicelli en de noedels toe
# voeg er de kruiden bij
# en voeg tenslotte de stukjes kip toe ( je kan het ook zonder kip maken )
# smakelijk!

#soep #recept #hanımağaçorbası #lekker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.