Bereiding:
# was de aubergines, snij de steeltjes eraf
# snij ze in stukken
# zet de gesneden aubergines in een kom met water en een klein eetlepel zout
# laat het 30 min. in water ( neemt het bitter weg)
# dep ze dan droog
# neem 1 kg gehakt
# voeg de kruiden erbij
# een beetje olijfolie gebruikt ongeveer 50 ml
# goed mengen en kleine platte balletjes maken voor tussen de aubergines
# heb alles mooi geplaatst , heb met een penseel heel weinig olijfolie opgesmeerd
# in een voorverwarmde oven van 200 graden bakken
# heb de eerste 40 minuten laten bakken in de oven ( had er op een bakpapier geplaatst )
# heb de oven van onderaan te beginnen tweede rij geplaatst
# daarna heb ik de bakpapier uitgehaald en heb de tomaten en paprika bijgevoegd en dan nog eens 20 minuten zonder bakpapier laten bakken
# vooraleer je het uithaalt eens controleren met een vork, in de aubergines inprikken en zien dat ze goed gebakken zijn.
# smakelijk!
homecooking #kebab #keşfet #sunum #leziz #patlicankebabi #aubergines #gehakt #kebab #pikante #yemek #foodie #dizme #eating #tasty #yummy #eten #avondeten #watetenwevandaag #tomaten #ovenschotel #oven #ovenbaked
Aubergine kebab en wat aardappelen extra deze keer (Patlican kebab )
Ingredienten :
# aubergines 5 tal ( liefst fijntjes)
# 1 kg rundribbetjes laten malen in gehakt
# zout, peper en rode zoete paprika kruiden ( van elk een theelepel )
# wil je wat pikant dan voeg je wat pikante rode paprika
# tomaten ( heb deze keer trostomaten gebruikt , maar je kan zeker enkele schijfjes tomaten gebruiken )
# 2 /3 tal aardappelen
Reactie plaatsen
Reacties