Patlican kebabi met aardappelen extra

Gepubliceerd op 6 augustus 2023 om 17:22

 

Bereiding:

# was de aubergines, snij de steeltjes eraf

# snij ze in stukken

# zet de gesneden aubergines in een kom met water en een klein eetlepel zout

# laat het 30 min. in water ( neemt het bitter weg)

# dep ze dan droog

# neem 1 kg gehakt

# voeg de kruiden erbij

# een beetje olijfolie gebruikt ongeveer 50 ml

# goed mengen en kleine platte balletjes maken voor tussen de aubergines

# heb alles mooi geplaatst , heb met een penseel heel weinig olijfolie opgesmeerd

# in een voorverwarmde oven van 200 graden bakken

# heb de eerste 40 minuten laten bakken in de oven ( had er op een bakpapier geplaatst )

# heb de oven van onderaan te beginnen tweede rij geplaatst

# daarna heb ik de bakpapier uitgehaald en heb de tomaten en paprika bijgevoegd en dan nog eens 20 minuten zonder bakpapier laten bakken

# vooraleer je het uithaalt eens controleren met een vork, in de aubergines inprikken en zien dat ze goed gebakken zijn.

# smakelijk!

homecooking #kebab #keşfet #sunum #leziz #patlicankebabi #aubergines #gehakt #kebab #pikante #yemek #foodie #dizme #eating #tasty #yummy #eten #avondeten #watetenwevandaag #tomaten #ovenschotel #oven #ovenbaked

 

 

 

 

 

Aubergine kebab en wat aardappelen extra deze keer (Patlican kebab )

Ingredienten :

# aubergines 5 tal ( liefst fijntjes)

# 1 kg rundribbetjes laten malen in gehakt

# zout, peper en rode zoete paprika kruiden ( van elk een theelepel )

# wil je wat pikant dan voeg je wat pikante rode paprika

# tomaten ( heb deze keer trostomaten gebruikt , maar je kan zeker enkele schijfjes tomaten gebruiken )

# 2 /3 tal aardappelen

 

 
 
 
 

 
 

 

 

 
 
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.