Patlicanli haydari (aubergine met feta kaas)

Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 17:59

Huisgemaakt meze: Patlıcanlı haydari( aubergine met feta kaas):

Ingrediënten :
# 2 aubergines
# 6 eetlepels Griekse yoghurt( süzme yoghurt)
# 70 gr feta kaas
# een beetje dille ( helaas had ik geen verse dikke dus heb ik gedroogde dille gebruikt)
# 2 teentjes knoflook
# 2-3 eetlepels olijfolie
# zout/ peper

Bereiding:
# verwarm de oven op 180 graden
# prik de aubergines in met een vork en bak ze ongeveer 30-45 minuten.
Hangt af van de aubergines hoe groot ze zijn ( af en toe eens inprikken met een vork om te controleren dat ze gaar is. )
# nadien snij de aubergines open en haal het vruchtvlees eruit met een vork
# snij in heel fijne stukjes de aubergines Voeg de feta kaas, yoghurt, een snuifje dille fijn gesneden knoflook, zout en peper
# voeg als dressing wat olijfolie
# moet niet maar heb wat nootjes en granaatappel pitten erop geserveerd
# smakelijk !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.