Bereiding:
# Begin met het wassen van de rijst en laat deze uitlekken.
# Kook de rijst met 750 ml water totdat de rijst zacht is en het water bijna verdampt is.
#Zet het op een middelhoog vuur (stand 6) en dit duurt ongeveer 15 minuten (kook zonder deksel).
# Vergeet niet af en toe te roeren# Voeg de melk toe aan de gekookte rijst.
# Laat dit ongeveer 10 minuten koken op een middelhoog vuur (stand 6) en roer af en toe.
# Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.
# Laat het nog eens 10-15 minuten koken tot het mengsel dikker wordt.
# Serveer in kleine potjes.
# Laat ze een uur afkoelen en bewaar ze daarna in de koelkast.
# Je kunt het lauw of koud eten. Wij genieten ervan als het enkele uren of zelfs een dag in de koelkast heeft gestaan.
# Serveer met kaneel, pistache of walnoten, afhankelijk van wat je wenst.
# Eet smakelijk!
Een optie eventueel , je kan ook de rijstpap eventueel op smaak brengen met geraspte citroenschil of appelsienschil .
Reactie plaatsen
Reacties