Met dit weertje hoort er een heerlijke kippensoep. Als we naar Turkije gingen, dronken we graag deze lekkere soep in kleine restaurantjes. Altijd lekker met een heerlijke Turkse brood Eigenlijk heb ik er een klein verhaal bij. Onze dochter vroeg dit in een restaurant waar we in Turkije regelmatig gingen. Maar kippensoep kwam maar zonder kippenvlees Mijn dochter heeft mooi de ober geroepen en vroeg van “ waar is de kip? ik vroeg kippensoep” En telkens we daar gaan zegt mijn dochter nu met een mooie lachje” kippensoep met kip aub
Ingrediënten :
# 4 tal kippenbouten # 1 wortel( geraspt) # zonnebloemolie # kruidenzout, peper # 2 liter ongeveer kippenbouillon # halve glas Griekse pasta ( ongeveer 100 gram ) # 1 groentebouillon kan je er bijvoegen indien je wilt
Ingrediënten dressing: # 1 geel van een ei # een halve citroen geperst
Bereiding:
# eerst kook ik de kippenbouten in kokend water met een snuifje zout # doe de kippenbouten pas in de soep wanneer ze kookt. Zo vermijd je dat het vlees taai wordt # laat 30-45 minuten zachtjes koken # schil de wortel eerst en rasp ze dan # houd dit nog apart # zeef even de kippensoep # pluk de kippenvlees in fijne stukjes van gelijke grootte # voeg nu in een pan olie en voeg dan nadien de geraspte wortel bij # laat dit 2-3 minuten bakken op middelmatig vuurtje en voeg dan de kippenbouillon erbij # als het water goed begint te koken voeg je de Griekse pasta erbij # voeg daarbij het zout toe en laat koken tot de Griekse pasta zacht zijn # nadien voegen we de stukjes kippenvlees bij de soep # kruid de soep indien met peper en zout nog # voor de dressing heb ik 1 heel van een ei en een halve citroen goed gemengd en deze bij de soep bijgevoegd # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Vandaag maar eens flink wat recepten van je uitgeprint. Het klinkt allemaal even lekker. Grappig dat ik Griekse pasta koop in de Turkse winkel.