Lahmacun

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 17:13

Bereiding:
# voeg de gist met lauw water en suiker
# roer dit tot het opgelost is# voeg daarna de lauwe melk toe
# voeg dan beetje bij beetje de bloem toe tenslotte ook het zout toe
# kneed de ingrediënten samen tot 10-15 min. tot een mooi zachte deeg met de hand of met de keukenmachine
# als het deeg goed gekneden is voeg in een kom 1 eetlepel olijfolie
# plaats de bol deeg in de kom en dek af met folie ( plaats daarop nog een proper theedoek erover )
# laat de deeg 1 uur rijzen in de kom op kamertemperatuur

# snij de paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes
# maal deze groenten in een hakmolen
# voeg daarbij de olijfolie en gehakt met de kruiden toe
# pel de knoflook eerst en plet ze en voeg deze dan ook in het mengsel
# voeg hierbij ook de tomatenpuree of de peperpuree( biber salça)
# meng alles in de kom met elkaar door te kneden

#strooi wat bloem op je werkplek en verdeel het deeg in 20 bolletjes ( ongeveer 80-85 gram )
# rol deze uit met een deegroller
# smeer 2 tot 3 eetlepels gehakt over het deeg heen
# laat de Lahmacun in een pizzapan of oven klaar maken.
# ik had mij onlangs een kleine pizza express besteld. En heb wel wat moeten zoeken hoe ik het moest bakken.
# heb de eerste 1 min. op nummer 3 gezet( hoogste temperatuur) nadien nog 3 minuten op nummer 2,5 geplaatst. Het beste is van elke minuut eens te kijken hoe het bakt. Nu zal het wel gemakkelijker zijn
# u kan dit ook in een voorverwarmde oven bakken 200-220 graden

# Smakelijk!

Lahmacun , Turkse pizza

Ingrediënten voor het deeg :

# 250 ml lauw melk
# 375 ml lauw water
# 21 gram verse gist
# 2 klontjes suiker
# 2 koffielepel zout
# 1 kg tarwe bloem gebruikt

Ingrediënten voor het gehakt:

# 1,5kg rund ribbetjes daarvan gehakt laten maken
# 560 gr tomaten
# 600 gr rode puntpaprika(5-6 stuks)
# 5 teentjes look
# 70 ml olijfolie
# 2,5 bosje peterselie
# 1 koffielepel zout,1 koffielepel peper, 1 koffielepel zoete paprika kruiden, eventueel 1/2 koffielepel pili als je pikant lust
# 1 eetlepel peperpuree( noemt in turks biber salça. Is voor dat het een tikje pikanter is. ) ik had mijn deel al apart gezet , ik lust het wel graag maar is verboden voor mij
# je kan ook 1 eetlepel tomatenpuree voegen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.