Limoen likeur

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 17:00

 Limoen likeur gemaakt

# voor 250 ml puur alcohol(96 % percent ) # 4 à 5 limoenen schillen met een dunschiller# probeer geen witte velletjes mee te nemen want daardoor word de likeur bitter
# schud door elkaar en laat deze drie weken rusten in een donkere koele plaats
# schud dagelijks de weckpot
# na drietal weken

# heb de alcohol gezeefd en bleef er van de 250 ml alcohol ongeveer 200 ml over
# breng dan 265 ml plat water samen met 165 gram suiker ( ik gebruik graag heel fijne suiker ) aan de kook zodat de suiker volledig is opgelost
# laat dit afkoelen# voeg de suikersiroop bij de geïnfuseerde alcohol( 200 ml)
# nogmaals roeren met de garde de likeur met suikersiroop
# schenk de limoenen likeur in gesteriliseerde flessen en sluit deze af
# zet de flessen op een donkere koele plaats om te bewaren
# serveer de mandarijnen likeur ijskoud uit de vriezer
# cheers#limoncello #lemon #yellow #drinks #homemade #yummy #italian #loveit #gardenlove #citroen #greenthumb #homeandgarden #zomer #homegrown #likeur ##mandarijnenlikeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.