Turkse zachte broodjes

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 21:51

Turkse zachte broodjes gemaakt :

# ik heb 930 gram bloem gebruikt, het moet een zachte deeg zijn. Voeg op het einde beetje bij beetje de bloem tot dat het niet meer op je handen kleeft
# 500ml lauw water
# 1,5 koffielepel zout 15 gr
# 1 soeplepel suiker 25 gr
# 21 gr verse gist
# 2 eetlepels olijfolie

# voor op de pide te smeren:
# 1 ei met 1 eetlepel yoghurt
# sesam witte en zwarte komijn


# bereiding :
# voeg de gist met lauw water en suiker , roer dit tot het opgelost is
# voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en voeg er tenslotte ook het zout toe
# kneed alle ingrediënten samen tot 10-15 minuten tot een mooi zacht deeg met de keukenmachine of met hand . Als het deeg goed gekneden is
# voeg nadien dan 2 eetlepels olijfolie toe , kneed het weer samen tot een mooi bol enkele minuten met de keukenmachine
# dek het deeg af met plastiekfolie ( heb daarop nog een proper handdoek opgezet) en laat het rijzen op een warme plek voor 1 uurtje tot het in omvang is verdubbeld
# maak 9 gelijke bollen ( ongeveer 160gr elk pide)
# leg de bollen op bakpapier
# maak goed gebruik van beide handen en druk het deeg gelijkmatig plat ( heb heel lichtjes aan mijn vingertoppen olijfolie gezet en ging dan heel vlot om het deeg gelijkmatig te openen
# telkens ik eentje opende heb ik er een proper handdoek op de pide geplaatst en liet het ongeveer 30 minuten rijzen
# meng ondertussen 1 eigeel samen met 1 eetlepel yoghurt klaar voor straks
# hou je vingers van je hand bij elkaar en druk met je vingertoppen diep in het deeg op ongeveer 2 cm van de rand ( zie video)
# zet daarna een raster op dezelfde manier een raster in de cirkel ( herhaal het enkele keren op dezelfde plaats ) leg er terug een proper handdoek erop en laat dit ook 30 minuten rusten
# verwarm ondertussen de oven op 250 graden
# bestrijk de pide met behulp van een penseel de mengeling van ei met yoghurt
# ga nog eens over met je vingertoppen op de raster( éénmaal)
# bestrooi met sesamzaad
# zet helemaal onderaan terug een terracotta pot
# schuif de plateau van onderaan te beginnen de tweede rij ( niet in het midden dus ) en bak ongeveer 10 min.( wel opletten afhankelijk de oven)
# smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.