Ingrediënten : # Baklava deeg pak van 470 gr. Ik heb er ongeveer 300 gr van gebruikt. Heb nog altijd geen grotere schaal gevonden dan kan ik de deeg helemaal gebruiken # 150-200 gr pistachenoten (ongezouten) # 200 gr boerenboter en 60 ml zonnebloemolie
Siroop: # 280 gram suiker # 280 ml water # een sneetje citroen
Bereiding:
smelt in een pannetje de boter met zonnebloemolie # plaats de vorm op het pakje dat open lig van de baklava deeg en snij rond de vorm ( zie video) # bestrijk de vorm met de gesmolten boter # leg een velletje deeg in de vorm en bestrijk met een beetje gesmolten boter (1-2 eetlepels) # herhaal dit nogmaals ( ik gebruik ook de stukjes filodeeg , want heb 18 laagjes gedaan) # de derde laag leg ik een velletje filodeeg zonder de gesmolten boter , maar plaats ik overal wat pistachenoten erover # ik herhaal dit totdat ik 5 lagen pistache mengsel heb geplaatst # dus na de pistache , heb ik een vel deeg gezet ,met wat boter bestrijkt en de 6 de laag leg ik een velletje deeg zonder gesmolten boter , maar plaats ik overal wat fijngehakte pistache erover # heb 18 velletjes deeg in totaal gebruikt en de 3,6,9,12,15 de deeg daar heb ik geen boter gesmeerd maar wel pistache gestrooid # de laatste drie velletjes heb ik telkens tussen wat gesmolten boter gesmeerd # dan met een scherp mesje heb ik het voorzichtig ingesneden in 8 driehoekige stukken # verwarm de oven op 170 graden # bak bruin , heeft bij mij tussen. 20-25 min. geduurd ( controleer na 20 min. Afhankelijk de oven) # ondertussen de Baklava in de oven is heb ik onmiddellijk de suikerglazuur gedaan # heb 280 ml water met 280 gr suiker gekookt met daarbij een schil citroen # heb op een middelmatig vuur gezet ( stond op 6-7 bij mij ) de fornuis gaat tot nr 9 # regelmatig roeren en heb dit laten koken ongeveer 15 min. # goed controleren dat het ook niet teveel kookt # als je de Baklava uithaalt uit de oven ,de suikersiroop had ik een minuutje of twee drie buiten al laten afkoelen , deze suikersiroop onmiddellijk op de warme Baklava schenken . Is belangrijk # plaats onmiddellijk wat pistache over en laat 4 uur rusten # eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties