Franse baguette🥖

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 12:40

Franse baguetteIngrediënten:

# moederdeeg:
# 120 gr bloem
# 125 ml water
# 2 gr gist

Voor het deeg:
# ongeveer 780 gram bloem ( ikzelf heb franskrokant van Aveve gebruikt)
# 400 ml koud water
# 8 gr verse gist
# 21 gr zout

# meng alle ingrediënten van het moederdeeg met een garde( deze bepaalt de smaak van het stokbrood)
# en dek deze af met een plasticfolie en zet het in de koelkast en laat 3-4 uur rusten in de koelkast( ik heb het 4 uur gelaten )
# na 3-4 uur
#je kan de deeg met de hand kneden of met de keukenmachine
# voeg water met gist eerst
# nadien heb ik de moederdeeg erbij gevoegd en laten rustig draaien
# voeg beetje bij beetje de bloem toe en op het einde pas voeg je het zout bij
# laat dit zeker 10 minuten mooi kneden
# rol het in een bolletje en gebruikt een vochtige theedoek en plaats dit op de deeg zelf. Dan heb ik nog een gewone theedoek op de pot geplaatst om het goed warm te houden.
# door de vochtige theedoek op de deeg te plaatsen ,zorgt het ervoor dat de deeg niet bekorst.
# laat dit 1 uur 30minuten rijzen
# klop nadien het lucht helemaal uit het deeg dat alle gassen eruit gaat
# Neem stukjes deeg van 280 gram ( heb 5 stokbroden gemaakt )
# rol op tot mooie bolletjes
# bestuif lichtjes met bloem
# we gaan ze eerst half lang maken elk bolletje
# met de vingers en duimen duwen en al half lang maken de deeg
# beetje bloem opstuiven
# zet op de halflange stokbroden terug een vochtige theedoek en laat nog eens 45 min. Rusten
# nu gaan we de echte vorm geven van de stokbrood
# bestuif lichtjes met bloem , druk de lucht uit het deeg en rol het tot stokbrood.
# de sluiting van de deeg zetten we van bovenaan
# sluit met een handdoek en laat 1h30-2 uur rusten
# verwarm de oven op 230 graden
# heb in terracotta potten koud water om een stoomeffect te hebben
# in een bakplaat met beklede bakpapier zet je voorzichtig de stokbroden maar nu met de naald naar beneden
# met een scheermesje gaan we enkele barstingen maken in de stokbroden.
# bestuif met lichtjes bloem op de stokbroden
# verwarm de oven op 230 graden en laat 17- 20 minuten in de oven
# stokbroden waren lekker krokant van buiten en zacht van binnen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.