Sarma

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 14:13

Met de mini blaadjes van mijn druivelaar wat sarma klaargemaakt En daarbij een dipje klaargemaakt met een smeuige yoghurt , dille, tikje zout
Ingrediënten:

# 400 gram rijst

# 2 ajuinen

# 75gram tomatenpuree

# 100 gr verse Tomatensaus ( of in een blik dat je in de winkel koopt)

# 200 ml olijfolie

# halve bot verse peterselie

# 1 soeplepel granaatappel siroop

# 1theelepel zout , 1 theelepel peper ( ik voeg niet teveel omdat er in mijn Tomatensaus al zout is ingewerkt )

# 10 blaadjes munt/ je mag de munt vervangen door dille

# sneetje citroen / of kan ook enkele citruszout zetten

Bereiding

# heb de druivenblaadjes eventjes gespoeld met koud water en daarna laten afdruppelen

# daarna heb ik de rijst ( die ik op voorhand eens goed hebt gewassen ) in een kom gezet , 2 ajuinen heel fijn gesnipperd , zout, peper, tomatenpuree , granaatappel siroop , muntblaadjes heel fijn gesneden , peterselie heel fijn gesnipperd , olijfolie

# je kan altijd wat sambal of eventueel pikante kruiden toevoegen die dat het graag pikant heeft

# leg een druivenblad met de onderkant ( ruwe kant naar boven )

# leg wat mengsel op het druivenblad met de onderkant van het blad naar boven en vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol de rest van het blad op ( strak )

# opletten ook niet teveel rijst plaatsen want tijdens het bakken zwelt de rijst op

# vooraleer je begin kun je een stuk vlees of kip plaatsen onderaan

# leg de rolletjes strak langs elkaar in de pan

# zet daarop een schijfje of twee gesneden citroenen of enkele citruszout

# heb deze voorzichtig gevuld met warm water en een vleesbouillon gemengd tot de rolletjes juist onder water staan ( mag ook kipbouillon gebruiken)

# daarna plaats je een bord op de sarma om te voorkomen dat de rolletjes opengaan tijdens het koken

# breng de pan aan de kook en laat de rolletjes op een zacht vuurtje koken met deksel toe

# de sarma is gaar op het moment dat het water verdampt is en dat de druivenblad zacht is. Altijd beter om eentje te proeven want als de rijst nog niet goed gebakken voeg dan heel weinig warm water bij .

# het duurt zeker 1 uur tot 1 h 30 op matig vuur bakken

#smakelijk #sarma #lezzet#turksegerechten #watetenwevandaag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.