# Ingrediënten :
# 250 ml lauw water
# 250 ml lauw melk
# ongeveer 900 gram tarwe bloem
# 10 gr zout
# 21 gram verse gist
# boerenboter voor op de gözleme te smeren als het gebakken is
Ingrediënten vulling:
# feta kaas en peterselie heel fijn gesnipperd gemengd
# en heb ook met aardappelen vulling gedaan
# 1 kg aardappelen , zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree ,als je graag wat pikant wil kun je naar gewenst 1/2 tot 1 koffielepel pili pili bijvoegen, olijfolie,1 ui , 1/2 koffielepel paprikapoeder
Bereiding :
# maak eerst het deeg klaar
# zet in een kom de verse gist met lauw water . Roer dit goed
# voeg dan de lauwe melk , zout
# voeg beetje bij beetje de bloem en kneed al rustig met de hand
# kneed het deeg 10-15 min. met de hand
# met de keukenmachine gebruik je hiervoor de deeghaak en laat je de machine 10-15 min. lang kneden
# maak er een bol van , dek af met plasticfolie en laat een half uur rijzen
# ondertussen heb ik de aardappelen laten koken met de schil
# heb in een koekenpan wat olijfolie gezet , voeg de fijn gesnipperde ajuintjes erin en bak gaar
# voeg daarbij de tomatenpuree, pepersalca( pikante puree) , zout , peper of eventueel wat pili pili als je geen pikante salca heeft
# roer goed en haal dan de vel van aardappel weg met een klein mesje en voeg deze bij het mengsel
# plet de aardappelen goed en meng mee met alles , laat afkoelen
# # deelt het deeg in 18 gelijke bolletjes
# bestuif je werkvlak lichtjes met bloem en rol een bolletje dun en rond uit
# smeer er voor de helft vulling ( kaas en peterselie ) of ( aardappelvulling ) op en sla de andere helft er overheen.
# druk de randen goed aan en leg het in een droge pan ( pan zonder olie)
# laat op een half hoog ( nr 8) vuurtje bakken tot ze licht mooi goudbruin zijn
# draai om en bak de andere kant ook
# zet het nadien op een bordje en smeer ( boerenboter ) lichtjes op wederzijds kanten
# smakelijk!
#gozleme #gözlemetarifi #aardappel #feta #peterselie
Reactie plaatsen
Reacties