Gözleme

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 21:52

# Ingrediënten :

# 250 ml lauw water

# 250 ml lauw melk

# ongeveer 900 gram tarwe bloem

# 10 gr zout

# 21 gram verse gist

# boerenboter voor op de gözleme te smeren als het gebakken is

Ingrediënten vulling:

# feta kaas en peterselie heel fijn gesnipperd gemengd

# en heb ook met aardappelen vulling gedaan

# 1 kg aardappelen , zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree ,als je graag wat pikant wil kun je naar gewenst 1/2 tot 1 koffielepel pili pili bijvoegen, olijfolie,1 ui , 1/2 koffielepel paprikapoeder

 
 
 

 

Bereiding :

# maak eerst het deeg klaar

# zet in een kom de verse gist met lauw water . Roer dit goed

# voeg dan de lauwe melk , zout

# voeg beetje bij beetje de bloem en kneed al rustig met de hand

# kneed het deeg 10-15 min. met de hand

# met de keukenmachine gebruik je hiervoor de deeghaak en laat je de machine 10-15 min. lang kneden

# maak er een bol van , dek af met plasticfolie en laat een half uur rijzen

# ondertussen heb ik de aardappelen laten koken met de schil

# heb in een koekenpan wat olijfolie gezet , voeg de fijn gesnipperde ajuintjes erin en bak gaar

# voeg daarbij de tomatenpuree, pepersalca( pikante puree) , zout , peper of eventueel wat pili pili als je geen pikante salca heeft

# roer goed en haal dan de vel van aardappel weg met een klein mesje en voeg deze bij het mengsel

# plet de aardappelen goed en meng mee met alles , laat afkoelen

# # deelt het deeg in 18 gelijke bolletjes

# bestuif je werkvlak lichtjes met bloem en rol een bolletje dun en rond uit

# smeer er voor de helft vulling ( kaas en peterselie ) of ( aardappelvulling ) op en sla de andere helft er overheen.

# druk de randen goed aan en leg het in een droge pan ( pan zonder olie)

# laat op een half hoog ( nr 8) vuurtje bakken tot ze licht mooi goudbruin zijn

# draai om en bak de andere kant ook

# zet het nadien op een bordje en smeer ( boerenboter ) lichtjes op wederzijds kanten

# smakelijk!

#gozleme #gözlemetarifi #aardappel #feta #peterselie 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.