Pavlova strawberry 🍓🍓🍓

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 11:56

Pavlova strawberry

Ingrediënten pavlova:
# 5 eiwitten
# 250 gr suiker
# 1 eetlepel citroen
# 40 gr maïzena

# voor de vulling Zwitserse room:
# 350 gr melk
# 1 vanillestokje
# 3 eigeel
# 70 gr suiker
# 35 gram puddingpoeder
# 200 gr volle room , 1 gelatineblaadje

Bereiding

# klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met de mixer stijf
# voeg dan beetje bij beetje de suiker, dan de citroensap en maizena toe bij de mixer
# mix het tot het helemaal stijf is
# teken een cirkel van 22 cm op een vel bakpapier
# verdeel nu de opgeklopte schuim binnen de lijntjes
# de randen mogen iets hoger zijn dan het midden ( ook niet te veel)
# bak de pavlova in een voorverwarmde oven op 100 graden gedurende 2 uur tot 2 uur 30 ( de ven niet openen tijdens de baktijd)
# na het bakken heb ik de pavlova nog een uur in de oven laten rusten met de deurtje dicht
# de pavlova is goed gebakken als het bakpapier loslaat van de pavlova ( heel voorzichtig doen)

De vulling:
# verwarm melk in een pan op een zacht vuurtje
# snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes uit . Doe de zaadjes en de peul in de melk
# scheid de eieren en gebruik alleen de dooiers
# klop de eierdooiers met de mixer en voed dan de suiker toe ,klop tot een ruban
# voed dan de puddingpoeder toe. Dit helpt voor de binding
# verwijder de vanilllepeul uit de warme melk en schenk een deel van de melk bij het eiermengsel # roer met de garde
#giet nu deze mengsel in een pan met de rest van de warme melk
# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding overhoudt , uitkijken dat de pudding niet aanbrand
# bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie . Leg de folie bovenop de pudding zodat er geen velletje opkomt . Laat afkoelen
# week de gelatine in koud water
# klop de room tot yoghurtdikte
# verwarm een bescheiden room met de geweekte gelatine in een pan en los op
# schenk de room en de gelatine bij de opgeklopte room en roer met de garde
# meng de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room. Roer met de garde
# spreid de Zwitserse room volledig uit
# versier met aardbeien en munt
# eet smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.