quiche met rosbief, prei en oesterzwammen
Ingrediënten :
# 1 vel kruimeldeeg
# klontje boter en een beetje bloem
# 200 gr rosbief
# 4 eieren
# 250 ml room
# 100 gr gemalen kaas, gruyère ( deze keer heb ik mozzarella gebruikt )
# 1 stam prei
# 140 gr oesterzwammen
# 1 ui
# 1 teentje look
# takje gedroogde tijm,snuifje muskaatnoten, snuifje cayennepeper, peper en zout
Bereiding:
# verwarm de oven voor tot 180 graden
# wrijf de taartvorm in met een beetje boter ,bepoeder het ingevette oppervlak met wat bloem
# zet nu voorzichtig de kruimeldeeg in de vorm en druk mooi de randjes in de hoekjes aan
# snij het overtollige deeg weg
# leg nu een vel bakpapier bovenop het deeg en strooi wat flink baklinzen of bakgewichtjes in
# bak nu de quichebodem in de oven van 180 graden en bak het deeg blind gedurende 20 minuten
# bereid ondertussen de vulling
# plet de look tot pulp
# snij de paddestoelen in kleine stukken
# smelt een klontje boter in een ruime pan . Bak de stukken paddestoel op een matig vuurtje. Roer daarbij tussendoor de lookpulp eronder en voeg even later de uisnippers toe
# snij het vlees in kleine stukjes en laat het vlees kort meebakken
# spoel de prei,snij het wit en een klein deel van het groen van de stam in fijne stukjes en stoof ze mee
# kruid de inhoud van de pan met een takje tijm,snuifje muskaatnoot en een beetje cayennepeper
# laat de mix van groenten en vlees ongeveer 10-15 minuten op een heel zacht vuurtje stoven. Laat voldoende vocht verdampen, zodat de mix voldoende droog in de quiche verwerkt wordt
# breek nu de eieren in een kom en schenk er de room bij en kluts beide ingrediënten met de garde
# voeg naar smaak wat peper en zout toe
# verwijder nu de bakgewichten en het bakpapier uit de voorgebakken deegbodem
# schep de vulling in het kruimeldeeg en verdeel ze gelijkmatig
# schenk het mengsel van ei en room in de quiche .zie dat het overal goed gemengd is
# strooi wat gemalen kaas gelijkmatig over de hartige taart
# bak de quiche in de oven van 180 graden minstens 30 minuten
# ontvorm het gebak voorzichtig en serveer het warm
# smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties