Quiche met rosbief

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 16:59

quiche met rosbief, prei en oesterzwammen

Ingrediënten :

# 1 vel kruimeldeeg

# klontje boter en een beetje bloem

# 200 gr rosbief

# 4 eieren

# 250 ml room

# 100 gr gemalen kaas, gruyère ( deze keer heb ik mozzarella gebruikt )

# 1 stam prei

# 140 gr oesterzwammen

# 1 ui

# 1 teentje look

# takje gedroogde tijm,snuifje muskaatnoten, snuifje cayennepeper, peper en zout

Bereiding:

# verwarm de oven voor tot 180 graden

# wrijf de taartvorm in met een beetje boter ,bepoeder het ingevette oppervlak met wat bloem

# zet nu voorzichtig de kruimeldeeg in de vorm en druk mooi de randjes in de hoekjes aan

# snij het overtollige deeg weg

# leg nu een vel bakpapier bovenop het deeg en strooi wat flink baklinzen of bakgewichtjes in

# bak nu de quichebodem in de oven van 180 graden en bak het deeg blind gedurende 20 minuten

# bereid ondertussen de vulling

# plet de look tot pulp

# snij de paddestoelen in kleine stukken

# smelt een klontje boter in een ruime pan . Bak de stukken paddestoel op een matig vuurtje. Roer daarbij tussendoor de lookpulp eronder en voeg even later de uisnippers toe

# snij het vlees in kleine stukjes en laat het vlees kort meebakken

# spoel de prei,snij het wit en een klein deel van het groen van de stam in fijne stukjes en stoof ze mee

# kruid de inhoud van de pan met een takje tijm,snuifje muskaatnoot en een beetje cayennepeper

# laat de mix van groenten en vlees ongeveer 10-15 minuten op een heel zacht vuurtje stoven. Laat voldoende vocht verdampen, zodat de mix voldoende droog in de quiche verwerkt wordt

# breek nu de eieren in een kom en schenk er de room bij en kluts beide ingrediënten met de garde

# voeg naar smaak wat peper en zout toe

# verwijder nu de bakgewichten en het bakpapier uit de voorgebakken deegbodem

# schep de vulling in het kruimeldeeg en verdeel ze gelijkmatig

# schenk het mengsel van ei en room in de quiche .zie dat het overal goed gemengd is

# strooi wat gemalen kaas gelijkmatig over de hartige taart

# bak de quiche in de oven van 180 graden minstens 30 minuten

# ontvorm het gebak voorzichtig en serveer het warm

# smakelijk!!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.