Rode pesto

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 17:30

Had zoveel kleine rode paprika’s dus heb er eens rode pesto mee gemaakt. Volgende keer ga ik er zongedroogde tomaten nog eens aan toevoegen.
Rode pesto :
# 8 stuks rode paprika (helemaal gevulde plateau)
# 1 pot pijnboompitten (200 gram)
# 3-4 handen vol basilicum (heb alleen de blaadjes gebruikt)
# 150 ml olijfolie
# 5 teentjes look
# peper
# 30 gram Parmezaanse kaas (je mag altijd iets meer gebruiken)

# heb op een plateau eerst een bakpapier gezet.
# Heb de paprika’s in de helft gesneden en dan nog eens in de helft
# De zaadjes heb ik er uitgehaald.
# Heb er een beetje olijfolie opgesmeerd en heb het in een voorverwarmde oven gezet op 200 graden.
# Dit heb ik laten roosteren tot de bovenkant wat bruin is geworden (20-25 min.)
# rooster de pijnboompitten voor extra smaak in een pan zonder olie.
# verwijder het velletje van de knoflookteentjes
# gebruik eventueel een keukenmachine of een staafmixer
# doe alles van de ingrediënten, behalve de olijfolie en de peper, bijeen in het bakje en laat de machine draaien tot een gladde massa
# breng de rode pesto op smaak met peper
# voeg nu de helft van de olijfolie toe en laat nog eens goed draaien
# voeg de andere helft olijfolie toe en mix dit mengsel nog eens
# als je de pesto te dik vindt kun je nog extra olijfolie toevoegen
# ik gebruik de pesto als pastasaus of als smeersel
# afgedekt in de koelkast kun je ze een week zeker bewaren , als je er een laagje olie toevoegt zelfs een beetje langer.
# ik heb de rest van de potjes in de diepvries gezet. Je kunt de pesto ook invriezen , zodat je er lang van kunt genieten. 
# smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.