Krieken of kersen inmaken

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 12:02

#Krieken inmaken ( had ook nog wat kersen en heb deze ook dezelfde manier gedaan )

# 2 kg krieken of kersen

# 400 gram suiker

# heb 2 liter water gebruikt

# was de krieken grondig en verwijder de steeltjes

# verwijder de pitten , ik heb een ontpitter gebruikt

# had de krieken dan nog eens een ganse nacht in de koelkast gelaten

# vul de dag daarna in een kookpot de water en de suiker en breng deze aan de kook

# verwarm het water en de suiker is opgelost

# voeg de krieken erbij( zien dat je een grote kookpot gebruikt

# heb het een 15 minuten gekookt op laag/middelmatig vuur

# gebruik gesteriliseerde potten ( ik was mijn potten eerst in de afwasmachine op hoogste temperatuur

# nadien zet ik ze nog even op 120 graden in de hete oven voor 20 min.

# voeg de krieken met de warme sap toe in de gesteriliseerde potten

# draai de deksel er stevig op en draai ze omgekeerd

# laat ze daarna volledig afkoelen

# bewaar ze op een donkere koele plek

# het sap dat overblijft laat ik eerst afkoelen en giet ik daarna in een flesje

# deze laat ik goed afkoelen in de koelkast en zo kunnen we genieten van lekkere kriekensap

# smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

marjalobat@gmail.com
19 dagen geleden

Leuk ik kende het woord krieken niet.
Ik maak altijd Jam en laat mijn potten wassen in de vaatwasmachine en zet ze alvorens ik de jam er in doe, vul ik ze onder de quooker welke 120gr. heeft . Op deze manier blijft mijn jam ook jaren goed.