Citroentaart

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 22:28

Citroentaart :

# 500 ml citroensap
# 50 gr poeder voor vanillepudding
# 4 eieren
# 12 gram gelatine
# 500 ml room
# 600 gram suiker
# 1 kruimeldeeg
# klontje boter
# 100 gr eiwitten

Bereiding

# citroencrème :

# pers de citroenen tot je 500 ml citroensap hebt
# schenk het citroensap in een kleine pot en breng aan de kook op een middelmatig vuurtje
# we voegen er 300 gram suiker bij
# laat het mengsel koken en roer af en toe met garde
# scheid de eieren ,doe de dooiers (geel)in een schaal en bewaar de eiwitten apart in een schaal
# bewaar de eiwitten koel en dit gaan we gebruiken bij de afwerking
# de eigeel ga ik los kloppen en dan voeg ik daarbij nog 100 gram suiker toe bij de dooiers.
# klop dit met een garde tot een bleke massa tot een ruban
# voeg er de puddingpoeder bij en roer terug
# we nemen een beetje citroensap met suiker bij het eigeelmengsel . Roer dit met de garde
# schenk nu de inhoud van de mengschaal terug in de pot ( met de rest van het citroensap met suiker)
# laat dit mengsel indikken tot een smeuïge crème
# neem een ruime kom en giet het warme citroenmengsel erin. We laten de citroencrème in de koelkast afkoelen
# week de gelatine in koud water
# wrijf de binnenzijde van de taartbodem met een beetje boter,schep er een beetje bloem bij ,schud en bedek er de taartvorm ermee
# verwarm de oven op 180 graden
# plaats het kruimeldeeg in de taartvorm
# leg een vel bakpapier bovenop het deeg en giet er baklinzen in
# bak de taart blind gedurende 30-35 min.
# verwijder de baklinzen en laat de taart afkoelen
# als de citroencrème afgekoeld is ,we nemen een paar eetlepels citroencrème in een potje
# verwarm op zacht vuur, voeg er de uitgeknepen gelatine blaadjes toe tot ze opgelost zijn
# giet dit mengsel van warme citroencrème en gelatine bij de koude citroencrème en roer
# klop room luchtig(yoghurtdikte ) met de mixer en spatel de ganse hoeveelheid onder de citroencrème
# stort de vulling in de taartbodem minstens 2 uur opstijven in de koelkast

Eiwitschuim:
# 100 gr. eiwitten en 200 gr suiker koken op zacht vuur , roeren met de garde tot suiker opgelost is .
# opletten dat niet aanbrand
# giet het schuimige eiwitmengsel in een kom en dan kloppen met de mixer tot een lobbige eiwitschuim.
# blijf doorgaan tot het eiwitschuim afgekoeld is
# gebruik een spatel en een lepel voor de eiwitschuim op de taart te zetten .
# Geef het eiwitschuim een goud kleurtje met een gasbrandertje eroverheen te zweven, let op!
# doe het voorzichtig #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.