# 4 appels ( Elstar heb ik gebruikt) # 1 vanillestokje # eventueel een snuifje kaneel # 1 eierdooier # een scheutje melk # bladerdeeg ( rechthoekig ) # parelsuiker
Bereiding:
# smelt een klontje boter in een kookpot # schil de appels en snijdt ze in stukjes # stoof de appels in de boter en voeg er een scheutje water bij # snijd een vanillestok in de lengte open . Schraap er de zaadjes uit met een mes en doe ze bij de appels # doe er eventueel kaneel bij # laat ze op een zacht vuurtje stoven tot compote # laat de appelcompote afkoelen # klop 1 eierdooier ( geel) los met een scheutje melk # strooi wat bloem op het werkblad .rol het bladerdeeg op uit met een deegrol # snijdt deze in vierkanten van 15 op 15 cm # ze verkopen ook vierkanten plakjes bladerdeeg # bekleed een bakplaat met een bakpapier of siliconen mat # leg er de vierkanten bladerdeeg erop # schep er een flinke appelcompote in het midden van elke flap # vouw de twee punten naar elkaar tot een driehoek # duw de randen dicht met een vork # bestrijk met behulp van een kookpenseel elke appelflap met “losgeklopt eigeel en melk gemengeld # strooi er wat parelsuiker over # bak de appelflappen 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden #smakelijk#bladerdeeg#appelflap#puffpastry#homemade#koek#apple#appleflap#snack#sweets#baking #homemade #appelflappen
Reactie plaatsen
Reacties