Appelflappen

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 23:21

Tijd om een koffie te nemen Appelflappen :

# 4 appels ( Elstar heb ik gebruikt)
# 1 vanillestokje
# eventueel een snuifje kaneel
# 1 eierdooier
# een scheutje melk
# bladerdeeg ( rechthoekig )
# parelsuiker

Bereiding:

# smelt een klontje boter in een kookpot
# schil de appels en snijdt ze in stukjes
# stoof de appels in de boter en voeg er een scheutje water bij
# snijd een vanillestok in de lengte open . Schraap er de zaadjes uit met een mes en doe ze bij de appels
# doe er eventueel kaneel bij
# laat ze op een zacht vuurtje stoven tot compote
# laat de appelcompote afkoelen
# klop 1 eierdooier ( geel) los met een scheutje melk
# strooi wat bloem op het werkblad .rol het bladerdeeg op uit met een deegrol
# snijdt deze in vierkanten van 15 op 15 cm
# ze verkopen ook vierkanten plakjes bladerdeeg
# bekleed een bakplaat met een bakpapier of siliconen mat
# leg er de vierkanten bladerdeeg erop
# schep er een flinke appelcompote in het midden van elke flap
# vouw de twee punten naar elkaar tot een driehoek
# duw de randen dicht met een vork
# bestrijk met behulp van een kookpenseel elke appelflap met “losgeklopt eigeel en melk gemengeld
# strooi er wat parelsuiker over
# bak de appelflappen 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden #smakelijk#bladerdeeg #appelflap #puffpastry #homemade #koek #apple #appleflap #snack #sweets #baking #homemade #appelflappen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.