Aardappelstoemp met zalm omringd met druivenblaadjes

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 23:25

Als we in de zomer gingen raftingen in Turkije hadden we dit daar gegeten( vis omringd met druivenblaadje) We vonden dat heel lekker

Aardappelstoemp met zalm omringd met druivenblaadjes :

Voor de stoemp:
# 1 kg aardappelen
# 1 knolselder
# 1 ei ,klontje boter
# zout

Bereiding

# schil de aardappelen en kook ze aar in water met een tikje zout
# heb een broodmes gebruikt om de knolselder te schillen
# schil de knolselder en snij de knolselder dan in blokjes van ongeveer 2 cm
# verhit een ruime stoofpot en smelt er een klontje boter in
# stoof hierin de blokjes knolselder
# roer regelmatig, laat de groenten rustig bakken
# ik zet er een deksel op dat het niet zou aanbranden , anders voeg je er een scheutje water toe en laat ze wel uitkoken
# giet de aardappelen af en voeg ze bij de gebakken knolselder. Maak er een stoemp van
# voeg het eigeel toe met het klontje boter
# meng en breng de stoemp op smaak met zout

Zalm :

# ik heb de verse druivenblaadjes eerst in kokend water gezet en onmiddellijk uitgehaald
# daarna heb ik een druivenblaadje omgewikkeld met zalm
# en heb deze gebakken in een braadpan op een matig vuurtje met een scheutje olijfolie
# kruid met wat peper en zout
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.