Turkse rijst

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 11:20

Heerlijke Turkse rijst : 

Ingrediënten :
# 300 gram rijst
# 50 gram griekse pasta risoni( şehriye)
# 500 ml heet water ( je kan er 1 kippenbouillon bijvoegen )
# of een kip koken op voorhand en het water zeven en deze als bouillon water gebruiken, gewoon heerlijk
# 1 eetlepel boerenboter(30 gram )
# 1/2 koffielepel zout
# 4 tal eetlepels olijfolie

Bereiding:
# zet de 300 gram rijst in een kom in kokend water en laat 20 minuten rusten
# na 20 minuten spoel je de rijst heel goed in een vergiet .
# Laat dit goed uitlekken
# verhit de olie in een pan
# voeg de Griekse pasta( şehriye) toe en bak al roerend op matig vuur tot deze bruin kleurt (opletten dat gaat vlug )
# voeg de rijst toe en bak nog even al roerend mee tot alle korrels glazig zijn
# voeg het hete water toe ,daarbij de boerenboter en zout (eventueel 1 kippenbouillon als u het graag hebt ) en roer alles goed door
# als u een kip kookt kan u dit water ook gebruiken plaats een kippen bouillon
# de eerste minuut zet ik het op hoogste vuur , maar nadien laat ik op heel laag vuur garen (nummer 3-4)
# plaats een deksel op de pan
# roer af en toe ( niet te veel ) en zeker niet in het begin
# als het water verdampt is en het rijst gaar is is het klaar( controleer dat de rijst gaar is)
# dan laat ik het zeker nog in de pan 10 minuten rusten vooraleer ik het serveer
# de rijst heb ik warm in een gebakvorm gezet ,een bord geplaatst op de vorm en voorzichtig omgedraaid.
# Eventjes laten rusten en dan voorzichtig de vorm wegnemen
# smakelijk ,afiyet olsun!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.