Bereiding:
# Zwitserse room klaar gedaan
# verwarm 500 ml melk in een kleine pan
# snijd de vanillestokje overlangs en haal de zaadjes eruit
# doe de zaadjes in de melk en voeg er de peul bij
# laat de melk nu goed opwarmen
# neem een aparte kom en gebruik alleen de dooiers
# mix deze goed en voeg daarna de suiker erbij
# eiwit kun je invriezen voor een latere bereiding
# klop de suiker en de dooiers tot een ruban ( duurt enkele min. )
# daarna voeg je 50 gr puddingpoeder toe. Mix dit ook. Dit zorgt voor de binding
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en voeg een beetje ervan bij het eiermengsel
# roer dit heel goed. Nu giet je de hele inhoud van de mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een matig tot zacht vuurtje( Opletten dat het niet aanbrand)
# blijf er bij en roer constant tot het gebonden is
# bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie . Leg de folie bovenop de pudding , zodat er geen velletje opkomt. Laat pudding afkoelen
# week nu de gelatine in koud water
# klop de volle room half tot een luchtig mengsel
# knijp het geweekte gelatineblad uit
# verwarm ongeveer 20 ml room en los de gelatine daarin op
# voeg de room met gelatine bij de halfgeklopte room en roer met de garde
# voeg nu de afgekoelde banketbakkersroom met de opgeklopte room , roer met de garde tot je een luchtige vanillecreme hebt
# verwarm de oven op 180 graden
# snijd het bladerdeeg of in een vierkant of een hartje
# plaats het deeg op het bakpapier
# prik er zoveel mogelijk in met een ijzeren brochette of vork( heb 1 -2 cm van de buitenkant van de deeg niet geprikt)
# heb het deeg ingesmeerd met het geel van een ei plus een tikje melk gemengd
# plaats nog een fijn rand deeg (1-2 cm breed) aan de zijkanten en smeer terug met ei .
# bak 20-25 min.# laat helemaal afkoelen
# voeg de Zwitserse room en daarna de fruit
# smelt wat chocolade en voeg dit op het fruit
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties