Chocolademousse met slagroom

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 17:12

Als de kippen veel eieren leggen dan maar eens chocolademousse maken

Chocolademousse
:# 250 gram puur chocolade
# 6 eieren
# 1 eetlepel ongezouten boter
# 65 gram suiker

# Slagroom:
# 250 ml room
# 1 zakje vanillesuiker
# enkele lepels mascarpone ( je kan ook 1 zakje klopfix gebruiken in plaats van mascarpone)

Bereiding:
# breek de chocolade in stukjes en doe de boter erbij in een kom
# smelt dit au bain marie tot een smeuïge brij
# laat het eventjes afkoelen en voeg daarna 5 dooiers toe
# klop dit heel goed
# in een andere kom klop je de 6 eiwitten met de suiker tot sneeuw
# schep deze bij het chocolademengsel en spatel het voorzichtig aan de chocolade toe
# voeg de chocolademousse in 5 potjes en laat minstens 4 uurtjes opstijven in de koelkast

# heb wat slagroom gemaakt
# ik gebruik dikwijls 250 ml room (35%), 1 vanillesuiker zakje met 1 klopfix , maar had geen klopfix meer en heb eens mascarpone gebruikt
# ik heb een beetje mascarpone gemixt tot het romig is en daarop heb ik de room(35%) met 1 vanillesuiker toegevoegd en geklopt tot een slagroom met de mixer
# smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.