Zachte wafeltjes

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 14:07

Zachte wafeltjes die je enkele dagen kan bewaren:

Ingrediënten :

# 380 gr boerenboter

# 485 gr patisseriebloem

# 200 gr suiker en 50 gr vanillesuiker

# 1 koffielepel bakpoeder

# 1 vanillestokje

# 6 eieren

# 1 eetlepel vanillepoeder

# een snuifje zout

 
 

 

 

 
 

 

 

Bereiding :

# smelt in een kookpot de boter op een laag vuurtje

# de boter mag zeker niet kleuren dus wat opletten

# voeg de bloem en suiker een mengkom

# ik heb de keukenmachine gebruikt waar ik de K “ - vormige meng hulpstuk hebt gebruikt en hebt het op een lage snelheid laten werken

# voeg de eieren één per één toe in de kom tot je mooi egaal beslag krijgt

# voeg daarna de gesmolten boter toe en laat nog eens goed draaien

# voeg ook het bakpoeder toe en het puddingpoeder ( poeder voor vanillepudding ) toe

# snij de vanillestokje overlangs en schraap er de zaadjes eruit . Doe deze vanillezaadjes bij het bloemmengsel ook toe

# als alles goed gedraaid is voeg er dan tenslotte een snuifje zout toe

# stort het beslag in een bak en laat het 1 uur in de koelkast opstijven

# verhit de wafelijzer en vet deze 1 keer in

# schep er een dikke eetlepel uit leg in het wafelijzer

# leg twee balletjes naast mekaar

# bak de wafels tot ze mooi goudbruin zijn geworden en haal ze nadien uit met een ( prik) vork

# leg de gebakken wafels op een rooster en laat ze afkoelen

# bewaar de wafels in een afgesloten koekentrommel

# eet smakelijk!

#wafels #bakken

 

 

 
 
 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Christel Baeten
3 jaar geleden

Beste, ik maak de wafeltjes anders met andere ingrediƫnten maar ik ga zeker u recept eens gebruiken!! Bedankt,
Christel