Acılı ezme is een turks gerecht op basis van fijngehakte tomaten en pepers dat gegeten wordt als salade of saus. Pas hier goed met gegrild vlees.
Ingredienten: # 2 kg tomaten # 350 gram pikante peper # 70 ml rode wijnazijn # 40 gr zeezout # 1 knoflook( ongeveer 8 -10 teentjes knoflook) # 50 ml olijfolie
Ingrediënten: # snij de tomaten in stukjes en mix dat in de blender tot een minder grof mengsel # voeg de olijfolie in een grote pan en voeg daarbij de geplette tomaten toe # laat op lage vuur koken # heb nadien de pepers heel fijn gesneden. # Heb deze keer mijn handschoenen niet vergeten aan te doen . Liefst doen anders ga het enkele uren branden en is helemaal niet leuk # probeer wel zoveel mogelijk de zaadjes eruit te halen. # voeg de pepers dan ook in de blender en voeg het daarna in de pan bij de tomaten # laat deze mee koken # pel en rasp nadien de knoflook en voeg dit bij het mengsel toe # voeg nog de rode wijnazijn toe # ik heb het 1 uur op laag/middelmatig vuur laten koken # was de bokalen ,deksels goed af in de afwasmachine . Kies het heetste programma. Daarna heb ik de bokalen 10 minuten in de oven gezet op 150 graden om ze te steriliseren. # of je kan ook de bokalen en deksels goed wassen in heet water met wat soda. Heel goed spoelen nadien laat ze dan omgekeerd uitlekken op een schone keukenhanddoek. # Leg de bokalen nog eens 10 minuten in de oven voorverwarmd op 150 graden om ze te steriliseren. # vul dan de warme pikante saus in de potten en draai de deksel goed toe( zien dat de randen altijd proper zijn) # laat de potten omgekeerd afkoelen # in een koele en donkere plaats bewaren # telkens ik een potje opent voeg ik éénmalig 1 koffielepel olijfolie toe .Is goed voor de houdbaarheid. # en bewaren in de koelkast als je een potje hebt geopend # telkens ik het op een bordje serveert voeg ik een beetje citroensap erbij. # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties