Gevulde paprika's met rijst

Gepubliceerd op 8 september 2022 om 17:40

Bereiding:
# hol de paprika’s uit door eerst het kroontje eruit te snijden met een scherp mesje.
#Verwijder dan de zaadlijsten voorzichtig prik enkele gaatjes aan de onderzijde een paar keer met een klein scherp mesje
# daarna heb ik de rijst ( die ik op voorhand eens goed hebt gewassen tot het water helder wordt) in een kom gezet , 2 ajuinen heel fijn gesnipperd , zout, peper, tomatenpuree, granaatappel siroop, muntblaadjes heel fijn gesnipperd, peterselie fijn gesnipperd en olijfolie allemaal goed gemengd # je kan wat sambal of pikante kruiden toevoegen die dat het graag pikant heeft
# vul de paprika’s met het zojuist gemaakte mengsel
# plaats de paprika’s vervolgens recht in de pan ik kies ervoor om de kopjes weer op de paprika’s te plaatsen
# voeg er de saus toe voeg dit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 1 uur ik heb wel na 40 minuten er een bakpapier op geplaatst wel eens controleren als de dolma niet goed gebakken is dan wat langer in de oven laten 
# smakelijk!

Gevulde paprika met rijst ( Taze biber dolması)

Ingrediënten :
# 250 gr rijst( ik laat deze 30 minuten na het wassen in kokend water wachten. Ondertussen maak ik alles gereed)
# 2 kleine ajuinen
# 50 gr tomatenpuree
# 200 ml olijfolie
# halve bot peterselie fijn snipperen ( ongeveer 14 gram)
# 20 tal muntblaadjes
# 2 eetlepels granaatappel siroop
# 1 theelepel zout ( ik voeg iets minder want mijn Tomatensaus is al met zout ) 1 theelepel peper

# voor de saus: 250 gr Tomatensaus met 100 ml water

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.