Bereiding:
# voeg de gist met lauw water
# roer dit tot het opgelost is
# voeg daarna de “ lauwe” melk toe
# voeg ook de zonnebloemolie toe
# voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en tenslotte ook het zout toe
# kneed de ingrediënten samen tot 10-15 min tot een mooi zacht deeg met de hand of met de keukenmachine
# als het deeg goed geknede is voeg in een kom 1 eetlepel zonnebloemolie
# plaats de bol deeg in de kom en dek af met folie ( ik plaats daarop nog een proper theedoek erop)
# laat de deeg 1 uur rijzen in de kom op kamertemperatuur
# haal de deeg nadien uit de kom en snijdt ze in 3 gelijke stukken.
# rolt de deeg één per één open met de deegroller en snijdt met behulp van een keuken cirkelring kleine lapjes.
# plaats deze lapjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier
# sluit de deeglapjes met een proper doek
# zet een koekenpan op het vuur
# hier gaat de nummers tot 9
# ik heb het op nr 6 geplaatst ( op een middelmatig vuurtje)
# de pan moet heel goed opgewarmd vooraleer je de deeglap plaats in de pan , na enkele seconden( 15 tal seconden) al eens draaien met een spatola voorzichtig
# dan terug na een 15 tal seconden eens terugdraaien
# daarna zou je zien dat de deeg stilletjes wat omhoog begint te komen
# controleer af en toe de achterkant
# als deze goudbruin is draai je nog éénmaal de bazlama om( bak de Bazlama niet te lang anders wordt de Bazlama te droog)
# leg de bazlama eventjes naast mekaar
# leg er een ander theedoek eroverheen pas als het afgekoeld is
# bak zo al de bazlama’s gaar
# smakelijk!
tips
# zorg ervoor dat, wanneer je de deeglap uitrolt je voldoende bloem strooit op je werkblad
Reactie plaatsen
Reacties