Turkse pide met kaas,eieren en sucuk

Gepubliceerd op 12 december 2022 om 20:40

Bereiding:
# bereid het deeg voeg de lauwe melk en gist
# voeg daarna de overige ingrediënten toe en kneed goed door elkaar
# het moet een licht plakkerig deeg zijn
# sluit met een plasticfolie het deeg en nog een extra handdoek erop en laat het deeg minstens 1 uur rusten

# ondertussen meng je de feta kaas, mozzarella kaas, fijngehakte peterselie en 2 eigeel bijeen
# verdeel nu het deeg in twee gelijke delen en maak een bol en laat nog eens goed rijzen ( 30 min.)
# verwarm de oven op 200 graden
# rol deze uit tot een lange ovale vorm de pide( brood) ik kon juist twee pide plaatsen op één plateau( elk deeglap was 250 gr )
# voeg wat bloem op het plateau ( je mag ook bakpapier gebruiken )
# schenk wat de gemengde kazen op het deeg en laat de randen vrij ongeveer 1 cm
# vouw de randen nu iets over de vulling
# klop het ei los in een kommetje en bestrijk nu de randen van de Turkse pides
# bestrooi vervolgens wat sesamzaad toe

# bak de Turkse pides ongeveer 15 minuten
# haal het er even uit en voeg er sucuk en 2 eieren
# laat deze nog even voort bakken ongeveer 10 minuten ( hangt af van oven tot oven )
# haal de pides eruit en smeer onmiddellijk wat olijfolie aan de randen ( dit doen ze om een glans te geven aan deze broodjes. ( dit is een kleine tip van mijn man want hij heeft jaren een horeca gehad )

#pide #turksepide #recepten #heerlijk

! Met de kaas en olijven voeg je het in ene keer en laat je het bakken ongeveer 25 minuten tot het mooi gebakken is. je kan er wat pili pili ook bijvoegen voor wat pikant die dit lusten

Turkse pizza met kaas, sucuk en eieren en eentje met kaas en stukjes olijven

Ingrediënten voor 2 grote pides ( Turkse pizza deeg)

# 200 ml lauw melk
# 295 gr tarwe bloem
# 5 gr zout
# 5 gr gedroogde gist
# 4 eetlepels zonnebloemolie

In het deeg:
# 200 gr mozzarella kaas
# 200 gr feta kaas
# een beetje peterselie gedijen gesneden ( ongeveer 15-20 gr)
# 2 eigelen

Op de kaas:
# sucuk
# 2 eieren

Voor op de pide te smeren:
# 1 geel van een ei voor het bakken en daarna op de randen wat sesamzaad
# een beetje olijfolie op de randen smeren als het juist gebakken is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.