Rode linzen kofte ( mercimek koftesi)

Gepubliceerd op 26 november 2022 om 17:10

Rode linzen köfte ( mercimek köftesi)

Ingrediënten :

# 225 gram rode linzen

# 165 gram fijne bulgur ( köftelik bulgur)

# 600 ml water

# 70 ml olijfolie

# 1 ui, heel fijn gesnipperd

# 1 theelepel zout

# 1 theelepel peper

# 1 theelepel paprika

# 1/2 theelepel komijn

# 1 eetlepel tomatenpuree en 1 eetlepel paprika puree( is niet pikant )

# 1 koffielepel peperpasta ( om pikant te hebben ) je mag maar hoeft niet

# 1 handvol fijngesnipperd peterselie( ongeveer 30 gram)

# 5-6 stengeltjes pijpajuin

# citroen

# ijsbergsla

 

Bereiding:

# was de linzen eerst eens goed

# voeg dan de linzen met warm water in een kookpot en breng aan de kook op een middelmatig vuurtje

# wanneer het water bijna weg is en de linzen bijna gebakken

# voeg nu de fijne bulgur toe en roer goed door de linzen.

# haal de pan van het vuur nu

# doe er een deksel op en laat het mengsel een half uur staan tot de bulgur zacht is

# zet in een pan wat olijfolie en bak de fijn gesnipperde ajuin mooi bruin

# voeg al de kruiden ertoe en voeg ook de tomatenpuree en paprika puree( biber salcasi genoemd)

# pepperpasta voeg je bij als je het pikant wilt toe en laat wat stoven

# voeg dit mengsel bij de linzen mengsel toe en roer goed

# voeg de gesnipperde peterselie en fijn pijpajuintjes erbij

# roer goed , zodat alles goed gemengd is en een samenhangend deeg wordt

# ik heb het goed gemengd met behulp van handschoenen ( toch wel een minuutje of 10 zeker kneden )

# kneed het in balletjes of rolletjes

# de traditionele vorm van mercimek köfte is een rolletje wat in de vuist is samengeknepen . Zodat je de vingerafdrukken van de kok kunt zien.

# Deze keer heb ik het in balletjes gedaan

# je kunt er ongeveer 30 tal köfte mee maken

# serveer de köfte ingerold in een klein kropje sla en eventueel kun je nog wat citroen op persen op de köfte nadien

# Smakelijk!!

 
 
 
 
 

 

 

 
 
Satici Sevgi, Tc Dogan Satici ve 106 diğer kişi
 
14 Yorum
7 Paylaşım
 
Beğen
 
 
 
Yorum Yap
 
 
Paylaş
 
 

 

 

 

 

Dag allemaal!

Een heerlijke hapje dat mercimek köfte noemt

Het beste is om dit nog lauw te kunnen eten, maar kan zeker ook wel koud als het niet mogelijk is

 

 
 

 
 

 

 

 
 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.