Brusselse wafels

Gepubliceerd op 29 november 2022 om 21:03

 

Bereiding

# scheid eerst de eieren en zet de eiwitten in een aparte kom

# klop eerst de dooiers ( geel van de eieren ) los met de garde

# voeg er de melk en de gist aan toe

# klop met de garde

# schenk daarbij het lauwe water bij het beslag

# smelt op een zacht vuurtje de boter

# zeef de bloem en voeg in de mengkom , roer goed met de garde tot er geen enkel klontertje overblijft

# schenk daarbij de gesmolten boter bij het beslag en roer nogmaals met de garde

# klop nu de eiwitten tot een stevig schuim

# gebruik hiervoor een heel propere kom en een propere garde

# spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag

# doe dit voorzichtig zodat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft

# voeg er tenslotte een snuifje zout toe en spatel nog eens voorzichtig

# laat het wafelbeslag op een warm tochtvrij plekje rusten gedurende 25 minuten of meer

# schenk ondertussen de room in een kom en voeg wat vanillesuiker toe

# klop het mengsel tot een smeuïge slagroom

# schep de slagroom en plaats in een plastic spuitzak waar er gekarteld spuitmondje is geplaatst

# in afwachting plaats de slagroom nog eventjes in de koelkast

# verwarm de wafelijzer op de hoogste stand . Laat het ijzer ook goed voorverwarmen

# bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter ( éénmalig)

# schep een portie beslag in het wafelijzer , sluit het meteen en bak tot een luchtige goudbruine Brusselse wafel

# serveer de wafels versgebakken

# poeder over elke wafel met bloemsuiker en voeg er ook wat slagroom bij

# serveer met fruit onder andere aardbeien of frambozen

# eet smakelijk!

#brussels #wafels #brusselsewafels #smullen #toetje #frambozen #waffles #belgianwaffle #qtime #fruit #slagroom #homemade #qualitytime #belgium #waffletime #echtlekker #gewoonweg #food #yummy #mykitchenmyplayground

 

De lekkerste Brusselse wafels

Ingrediënten :

# 3 eieren

# 380 ml melk

# heb verse gist gebruikt 11 gram

# 380 ml lauw water

# 450 gram zelfrijzende bloem

# 150 gram gesmolten boter

# snuifje zout

# slagroom:

# 200 ml room

# 1 eetlepel bloemsuiker

# zakje vanillesuiker

# eventueel een zakje klopfix erbij voor diegene het moeilijk hebben om slagroom te doen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.