Poffertjes

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 18:43

Heerlijke poffertjes met chocolade!
Een nichtje van mij had heel wat zin in poffertjes , dus maakt haar tante een bordje poffertjes klaar

Ingrediënten :
# 2 eieren
# 370 volle melk
#270 gr bloem
# 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
# 40 gr suiker
# 12 gr droge gist
# 110 gram boter
# snuifje zout
# pure chococolade

 

Bereiding:
# smelt de helft van de boter( 55 gr)
# meng de melk met de gist , de bloem , de suiker, en de eieren
# snijd de vanillestok in de lengte open.
# Schraap er de zaadjes eruit met een mes . Doe de zaadjes dan bij het beslag
# voeg nu de gesmolten boter toe bij het beslag
# voeg er tenslotte een snuifje zout toe
# mix het beslag met een staafmixer
# heb het deeg een half uurtje laten rusten ( je hoeft het niet te laten rusten , want het rijzen gebeurt al tijdens het bakken)
# verwarm de pan
# de andere helft van de boter (55gr) heb ik ook apart laten smelten Deze boter ga ik gebruiken om de poffertjes te maken
# vet met behulp van een keukenpenseel de pan
# heb je een gietijzeren pan , verwarm deze eerst goed , en smeer met behulp van een penseel de gesmolten boter in de holtes
# doe eventueel de deeg in een knijpfles
# spuit de beslag
# bak ze langs de twee kanten mooi goudbruin
# serveer de poffertjes met gesmolten chocolade, kan ook met een bolletje vanille ijs geserveerd worden
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.