Appelcake

Gepubliceerd op 9 augustus 2023 om 18:43

Appelcake :

Ingrediënten :
# 200 gr boerenboter( op kamertemperatuur)
# 180 gr suiker ( heb een grote pot suiker waar er vanillestokjes zijn waar ik de zaadjes eerder had gebruikt en de peul erin laat)
# 1 pakje vanillesuiker ( 8 gram )
# 4 eieren
# 1 citroen geraspt ( de zeste alleen gebruiken)
# 210 gr zelfrijzend bloem
# snuifje zout
# appeltjes voor bovenaan( kan 2-3 appels zijn ) hier zijn de appeltjes klein dus heb wat meer gebruikt

Bereiding:
# smelt een klontje boter op een zacht vuurtje, neem een borsteltje en bestrijk deze in je taartvorm
# bepoeder eventueel de vorm nadien met een klein 1 eetlepel bloem dan zal je de taart gemakkelijk van de taart losmaken ( ik geef toe dat ben ik deze keer vergeten en ging ook wel gemakkelijk uit de vorm)
# klop in een kom de boter met suiker en vanillesuiker romig
# splits de eieren , voeg de eigeel één per één toe en voeg dit bij de boter/ suiker mengsel
# klop nadien de eiwitten op tot een stevige sneeuw en laat dit nog even apart staan
# verwarm de oven op 175 graden
# zeef de zelfrijzende bloem en voeg dit ook in de kom en voeg ook de zeste van de citroen
# voeg daarbij nog een snuifje zout en mix nog eventjes
# spatel nu de opgeklopte eiwitten onder het beslag
# stort het beslag in de cakevorm
# schil de appelen , verwijder het klokhuis en snijd deze in schijfjes
# en voeg deze bovenaan het deeg
# bak de cake in een voorverwarmde oven ongeveer 45 minuten( controleer altijd eens 5 minuten eerder als er op de sateprikker geen deeg op is dan is de cake gebakken. )
# neem de cake uit de oven en laat even afkoelen
# haal het uit de vorm en laat nadien verder afkoelen
# smakelijk !

#appelcake #appelcake #culinairevingers #appeltjesuiteigentuin #yummy #heerlijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.