Cake met amandelen en abrikoos

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 18:28

Heerlijke cake met amandelen en abrikoos

Ingrediënten :
# 180 gram suiker
# 200 gram boerenboter ( ongezouten)
# 4 eieren
# 115 gram zelfrijzend bloem
# 110 gram amandelmeel
# 140 gram abrikozen ( in blik)

Eventueel voor een glazuur:
# 120 gram poedersuiker
# 2 tot 3 eetlepels sap van de abrikoos

 

Bereiding cake :
# klop de boter met suiker romig
# voeg daarbij één voor één de eieren toe
# mix goed met de mixer
# daarna voeg je de zelfrijzende bloem en het amandelmeel toe
# mix tot dit alles is goed opgenomen ( niet te lang mixen )
# snij de abrikoos in stukjes en meng dit onder het deeg voorzichtig
# vet eerst de bakvorm met wat gesmolten boter en bepoeder dan met wat bloem
# bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 30-35 minuten ( hangt ook af in welke bakvorm je het plaats)
# best eens controleren na 30 minuten met een sateprikker en prik deze in het midden van de cake. Komt deze er mooi uit , is deze gebakken.
# laat de cake zeker 10-15 min. in de vorm afkoelen , stort het deeg daarna op een rooster om volledig te koelen

# omdat ze hier graag een glazuur op hebben , heb ik er nog een glazuur bij gedaan.

# heb 120 gr poedersuiker
# 2 tot 3 eetlepels het sap van de abrikoos
# meng de abrikoos sap met de poedersuiker tot glazuur. ( doe het geleidelijk zodat het niet te vloeibaar wordt )
# sprenkel over “de afgekoelde cake” en laat dit nog eventjes afkoelen 1-2 uurtjes.
# smakelijk!

#abrikozen #cake #amandel #genieten #gezelligheid #cakebakken #loveit #frissecake #culinairevingers #dessert

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.