Bereiding:
# voeg de gist met de lauwe water, lauw melk en suiker toe en roer dit tot dit helemaal opgelost is in de keukenmachine ( of met de hand)
# voeg dan beetje bij beetje bloem toe , voeg het zout ook toe( de hoeveelheid bloem hangt ook wat af van bloem tot bloem ) Dus voegt liefst de bloem beetje bij beetje toe op het einde. Deeg moet zacht voelen.
# Laat het deeg zeker 10 min. kneden met de keukenmachine tot het een mooi glad soepele deeg is.
# rol het deeg tot een mooi bolletje en dek af met een plasticfolie en dan daarop nog een propere keukenhanddoek
# laat het deeg 1 uur rijzen
# sla dan met de hand de lucht uit en maak bolletjes deeg van ongeveer 45 gram ( heb ongeveer 30 stuks )
# plaats een bakpapier op een bakplaat
# het moment dat ik de bolletjes deeg rolde deed ik er reeds een handdoek erop ( geen bloem gebruiken )
# druk met je handen het deeg platter en maak een klein gaatje in het midden van de deeg
# laat de zonnebloemolie in de pan heet worden
# ik heb het wel op een middelmatig vuurtje gebakken zodat het binnenste van het deeg rustig kon bakken (nr 6-7)
# plaats enkele deeglapjes en draai deze af en toe om zodat ze mooi gelijk goud/ bruin kunnen bakken
# haal de pişi voorzichtig eruit als ze mooi goud bruin gebakken zijn en plaats eerst een servetje zodat de resterende olie op het servetje komt
# eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties