Bereiding:
# neem een kom en doe hier de lauw water , suiker, gist en lauw melk toe
# roer dit goed
# voeg er nadien de eigeel en de zonnebloemolie toe
# voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe
# doe dit langzaam en stop met het toevoegen ervan ( bloem) wanneer het deeg niet meer aan je handen kleeft
# kneed het deeg zeker 10 minuten met hand of keukenmachine
# voeg een klein eetlepel zonnebloemolie in een pot . Maak nu een bol en bedek met een plasticfolie en daarop een keukenhanddoek erop
# laat dit een 1-2 uurtjes rijzen tot de volume verdubbeld
# sla dan met de hand de lucht uit de deeg en maak bolletjes van ongeveer 90 gram. Ik had 22 broodjes .
# moment dat ik de bolletjes rolde in een bol deed ik er een proper handdoek erop
# Neem een bolletje deeg en rol dit in de lengte uit, zodat het deeg ovaalvormig wordt
# Neem wat van de feta kaas en leg dit op het onderste deel van het lapje deeg
# Snijd de bovenkant van het lapje deeg in ongeveer 5 -6 stroken.( niet tot het uiteinde snijden ) # Vouw de onderkant van het lapje deeg over de fetakaas
# Vouw vervolgens verder . Zorg ervoor dat de uiteinden van de strookjes onder het gevulde deeg komt, zodat ze niet losraken in de oven
# leg de broodjes onmiddellijk op een bakpapier beklede bakplaat. Ik heb 11 broodjes in een bakplaat kunnen plaatsen
# dek de broodjes met een proper handdoek en laat nog 15-20 minuten rijzen
# bestrijk eigeel met een tikje room op de sandwiches
# heb wat sesam - chiazaad gestrooid
# bak in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 20 minuten
# als ik de sandwiches uithaalde heb ik een vochtige ( goed gewrongen) handdoek opgelegd voor 5 minuten
# eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties