Driekoningentaart

Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 18:21

Een nostalgie herinnering:
Een moment dat ik nog veel koester.
Als kind gingen we deur aan deur met mijn broers driekoningen zingen.
Ik vond het een geweldige moment. We hebben veel gelachen.
Waar is die tijd Driekoningen taartje : Een

Driekoningen taart met heerlijke frangipane vulling.

Ingrediënten :
# 2 eieren geheel
# 2 vellen bladerdeeg
# 180 gr boerenboter op kamertemperatuur
# 115 gr suiker
# 120 ml melk
# beetje boter en bloem voor de taartvorm

# een eetlepel of twee abrikozen confituur voor op de bodem

# 175 gr zelfrijzende bloem
# snuifje zout
# 125 gr bloemsuiker
# 125 gr amandelpoeder , enkele druppels amandelessence
# 1 vanillestokje
# extra heel van 1 ei plus een beetje melk voor op het deeg te smeren

Bereiding:
# met een beetje boter vet je de taartvorm en vervolgens voeg je 1 eetlepel bloem over
# zorg dat er wat bloem openlegt en het overtollige bloem haal je weg
Dit is een mini bakvorm . Diameter is 13 cm .
In een gewone taartvorm duurt het ongeveer 45 minuten en heeft een bakvorm van 26 cm diameter

Beslag:
# klop de eieren met de suiker met een klopper( mixer)
# leg daarbij de stukjes malse boter toe
# voeg de melk er toe en klop tot het goed gemixt is

# meng nu in een aparte kom de bloemsuiker, zelfrijzende bloem, amandelpoeder, enkele druppels amandelessence en snuifje zout
# voeg er de zaadjes van een vanillestokje toe.
# meng dit mengsel goed door elkaar en voeg dit beetje bij beetje bij het beslag

# neem een vel bladerdeeg en plaats deze in de bakvorm.
# druk het deeg heel goed aan de randen
# haal de overtollige deeg weg met een deeg rol
# ik heb wat abrikozen confituur eerst gesmeerd op de bodem
# stort nu het beslag erop
# wil je een verborgen boon plaatsen om te zien wie dit jaar koning of koningin mag zijn. Plaats dit dan in het deeg
# verwarm de oven op 175 graden
# plaats nu het tweede bladerdeeg boven het beslag en rol het uit met een deegrol
# maak in het midden een gaatje voordat het stoom kan weggaan
# met behulp van een mes heel lichtjes wat tekeningen maken. Niet doorsnijden
# meng 1 eigeel met een tikje melk en bestrijk de bovenkant van de taart ermee
# bak de taart gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.
Dit is een mini bakvorm . Diameter is 13 cm .
In een gewone taartvorm duurt het ongeveer 45 minuten en heeft een bakvorm van 26 cm diameter
# laat de taart afkoelen
# smakelijk!

#driekoningentaart #galettederois #frangipane #amandel #pastry #kingscake #pastrylife #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.