Brownies

Gepubliceerd op 3 februari 2024 om 19:07

Brownies :
Ingrediënten brownies:
# 3 eieren
# 135 gr rietsuiker
# 135 gr boter
# 130 gr zwarte chocolade
# 90 gr patisserie bloem
# 30 gr cacao
# 7 gr bakpoeder

Glazuur:
# Zwarte chocolade au bain marie smelten .Had 350 gr nodig. Had niet genoeg chocolade dus een deel met melkchocolade au bain marie gedaan.
# 1 eetlepel gehakte hazelnoten

Bereiding:

# smelt de chocolade met de boter en laat afkoelen 

# voeg in een pot de eieren en de suiker en mix met een klopper tot het volume verdubbeld

# voeg daarbij de gesmolten boter gemengd met chocolade bij het suiker 

# verwarm de oven op 180 graden

# voeg daarbij de bloem, cacao en bakpoeder en meng goed onder het mengsel met een spatola
# heb een bakvorm van 23x23 cm gebruikt ( heb een springvorm gebruikt)
# Ik heb eerst de randen met wat gesmolten boter ingevet en daarna aan de onderkant en de zijkant bakpapier geplaatst
# giet het in de bakvorm
# en bak 17-18 minuten

# glazuur: smelt de chocolade au bain marie en voeg er 1 eetlepel gehakte hazelnoten toe
# Dompel de brownies in het chocoladeglazuur en leg ze op een stuk bakpapier om af te koelen.
# Smullen maar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.