Kippensoep

Gepubliceerd op 9 maart 2024 om 17:51

Heerlijke kippensoep:

als je een kleinere portie wilt maken. Het was een grote portie, haha

Ingrediënten:
# 4 kippenbouten
# 2 liter water
# Olijfolie met een beetje boter-
# 1 ui
# 3 teentjes knoflook
# 1 eetlepel bloem
# 2 kleine wortels, in kleine blokjes gesneden, en 1 geraspte wortel
# 1 koffielepel kurkuma en 1/2 koffielepel zout (kruiden kun je naar smaak toevoegen)
# 50 gr Griekse pasta (şehriye) en 50 gr vermicelli gebruikt
# Fijngehakte peterselie

Ingrediënten dressing:
# 1 geperste citroen en 1 eidooier

Bereiding:
# Verwarm een kookpot en voeg wat olijfolie en een eetlepel boter toe.
# Bak de kip op middelhoog vuur (het hoeft niet helemaal doorbakken te zijn).
# Voeg vervolgens heet water toe over de kip en laat het 1 uur koken.
# Haal daarna de kippenbouten eruit en zeef het water. Zet apart.
# Voeg een beetje olijfolie toe aan dezelfde kookpot.
# Stoof de fijngesnipperde ui aan en voeg dan de fijngehakte wortels en geraspte wortels toe. Laat dit even sudderen.
# Voeg de bloem toe, roer even en voeg dan het water toe waarin je de kippenbouten hebt laten koken.
# Als het water kookt, voeg dan de Turkse pasta en vermicelli toe.
# Voeg de stukjes kip, kruiden en fijngehakte peterselie toe.
# Meng het citroensap en het eigeel en voeg dit aan het einde toe aan de soep
# smakelijk !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.