Aubergine opgerold met gehaktballen

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 15:13

Aubergine opgerold met gehaktballen:

Ingrediënten:
- 250-300 gr runds ribbetjes gehakt
- 4 aubergines
- 1 ei
- 1 grote ui,
geraspt- 3-4 eetlepels paneermeel
- 1 paprika (je kunt een andere paprika gebruiken als je geen puntpaprika hebt)
- een klein handvol fijngehakte peterselie
- 1 theelepel zout, 1 theelepel rode paprika (pul biber), 1/2 theelepel peper, 1/2 theelepel komijn
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie

Saus:
- 150 ml warm water
- 1 eetlepel tomatenpuree

Heerlijke Turkse rijst :
Ingrediënten :
# 300 gram rijst
# 50 gram griekse pasta risoni( şehriye)
# 500 ml heet water ( je kan er 1 kippenbouillon bijvoegen )
# of een kip koken op voorhand en het water zeven en deze als bouillon water gebruiken, gewoon heerlijk
# 1 eetlepel boerenboter(30 gram )
# 1/2 koffielepel zout
# 4 tal eetlepels olijfolie

Bereiding:
# Schil de aubergines in dunne schijfjes en laat ze 20 minuten in gezouten water weken.
# Meng in een aparte kom het gehakt, fijngesneden knoflook, ei, fijngesneden paprika, fijngehakte peterselie, kruiden en paneermeel. Kneed dit goed door elkaar.
# Vorm kleine ovale gehaktballen van ongeveer 3-4 cm lang.
# Haal de aubergines uit het water en dep ze droog met een schone handdoek.
# Bak de aubergines mooi goudbruin.
# Neem één aubergineschijf en rol deze rond een gehaktbal.
# Garneer met een klein stukje tomaat en paprika erop.
# steek vast met een tandenstoker ( plaats in een ovenschotel ).
# meng de saus en giet over de aubergines rolletjes.
# verwarm de oven op 230 graden en laat deze 25-30 min. bakken ( opletten want de ene oven is de andere niet).
# smakelijk alvast!

Bereiding Rijst:
# zet de 300 gram rijst in een kom in kokend water en laat 20 minuten rusten.
# na 20 minuten spoel je de rijst heel goed in een vergiet .
# Laat dit goed uitlekken# verhit de olie in een pan.
# voeg de Griekse pasta( şehriye) toe en bak al roerend op matig vuur tot deze bruin kleurt (opletten dat gaat vlug ).
# voeg de rijst toe en bak nog even al roerend mee tot alle korrels glazig zijn.
# voeg het hete water toe ,daarbij de boerenboter en zout (eventueel 1 kippenbouillon als u het graag hebt ) en roer alles goed door.
# als u een kip kookt kan u dit water ook gebruiken plaats een kippen bouillon.
# de eerste minuut zet ik het op hoogste vuur , maar nadien laat ik op heel laag vuur garen (nummer 3-4).
# plaats een deksel op de pan.
# roer af en toe ( niet te veel ) en zeker niet in het begin.
# als het water verdampt is en het rijst gaar is is het klaar( controleer dat de rijst gaar is).
# dan laat ik het zeker nog in de pan 10 minuten rusten vooraleer ik het serveer.
# smakelijk ,afiyet olsun!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.