Bereiding:
# Was de aardbeien en laat ze drogen op keukenpapier.
# Snijd ze in kleine stukjes.
# Houd 200 g aardbeien apart om de puree te maken.
# Klop in een kom eerst de mascarpone, room en vanillesuiker goed op met een mixer.
# Voeg de stukjes aardbeien toe aan het mascarponemengsel (350 gr.)
# Pureer de overgebleven aardbeien (250 gr ) met een staafmixer en voeg 1 eetlepel suiker toe.
# Doop de lange vingers in de aardbeienpuree en leg ze op de bodem van de schaal waarin je de tiramisu gaat serveren.
# Schep de helft van het tiramisumengsel erover en leg daarop een tweede laag lange vingers die je eerst in de aardbeienpuree hebt gedoopt.
# Schep de rest van het tiramisumengsel over de twee lagen koekjes en strijk het oppervlak glad.
# klop de overgebleven puree samen met 1 eetlepel vanille pudding ( zonder te koken ) tot een mooi dikke vloeibare saus.
# zet dit nu bovenop de tiramisu en laat koelen in de koelkast.
# ik maak graag de tiramisu de dag tevoren anders toch 5-6 uur zeker laten koelen.
# met het opdienen serveer met verse aardbeien eventueel.
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties