Vulling:
# Kook de aardappelen met schil.
# Pel de aardappelen zodra ze gaar zijn en prak ze goed door.
# Snijd de ui fijn en bak deze in een beetje olie tot ze glazig zijn.
# Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
# Breng het geheel op smaak met peper, zout en eventueel pili pili.
# Meng de gebakken ui met de geprakte aardappelen en zet opzij om af te koelen.
Saus:
# Meng de zonnebloemolie, spuitwater, appelazijn, bakpoeder en bloem in een kom tot een gladde saus.
Borek opbouwen:
# Leg een vel filodeeg op een schoon werkvlak en bestrijk het gelijkmatig met de saus met een penseel.
# Leg een tweede vel filodeeg erbovenop en herhaal dit proces.
# Vouw de zijkanten van het filodeeg naar het midden toe en smeer deze licht in met de saus. Vouw vervolgens de boven- en onderkant naar binnen en bestrijk ook deze met saus, zodat er een vierkant ontstaat.
# Snijd het filodeeg horizontaal en verticaal in het midden, zodat er 4 gelijke vierkanten ontstaan. Plaats een 1 lepel vulling (feta of aardappelen) in het midden van elk vierkant. Vouw de hoeken naar binnen en draai het pakketje om, zodat de gesloten kant naar beneden ligt.
# Leg de borekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
# Laat de borekjes een paar uur rusten onder plasticfolie zodat de smaken kunnen intrekken.
# Bestrijk de borekjes met het eigeelmengsel en bestrooi ze eventueel met sesamzaad.
# Verwarm de oven voor op 200°C.
# Bak de borekjes in de voorverwarmde oven op 200 gedurende 20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
# Haal de borekjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en geniet van deze zelfgemaakte lekkernij!
# Tip: Dit recept levert ongeveer 28 kleine borekjes op.
# Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties