Turkse pastane pogacasi

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 15:35

Turkse pastane poğaçası gemaakt (21 broodjes)

Ingrediënten :
# 125 ml zonnebloemolie
# 250 ml lauw water
# 250 ml lauw melk
# 2 eiwitten gebruiken voor het deeg
# het eigeel gebruiken we voor op het broodje te smeren voor het bakken met 1,5 koffielepel melk toe
# 50 gr suiker
# 10 gr zout
# 21 gr verse gist
# ongeveer 1 kg 100 gr tarwe bloem
# feta kaas ongeveer 300 gram.
# sesamzaad …

Bereiding:
# voeg de gist met de lauwe water en melk.
# roer tot dit helemaal opgelost is in de keukenmachine.
# voeg er de suiker toe.
# voeg nadien de 2 eiwitten en de boter toe .
# laat dit goed mengen( je kan het ook met je hand kneden ).
# en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en zout toe.
# laat zeker 10 minuten kneden tot het een mooi en glad soepele deeg is .
# met de hand kneden kan 15 minuten duren. Want hoe meer je kneed hoe gladder het deeg. ( de hoeveelheid bloem gebruiken varieert ook elke bloem je gebruikt. Dus voeg liefst de bloem beetje bij beetje toe op het einde.
# rol het deeg tot een mooi bolletje en dek af met een plasticfolie en dan daarop nog een propere keukenhanddoek .
# heb de deeg 1 uur laten rijzen.
# sla dan met de hand de lucht uit het deeg en maak bolletjes van 85 gr ongeveer 21 bolletjes .
# het moment dat ik de bolletjes deeg rolde deed ik er reeds een handdoek op.
# duw uit elke bolletje de lucht uit.
# zet in het midden wat fetakaas.
# plooi het deeg naar jou toe en de zijkanten sluit volledig af en rol tot sandwiches(probeer dan minimum of zelfs geen bloem te gebruiken om geen korst te hebben).
# leg de broodjes onmiddellijk op een bakpapier beklede bakplaat ( een beetje uit elkaar plaatsen) heb 2 plateaus gemaakt .
# dek de broodjes met een proper handdoek en laat 20 minuten rijzen.
# bestrijk met eigeel gemengd met melk op de broodjes en voeg er wat sesamzaad … toe .
# bak in een voorverwarmde oven van 190 graden ongeveer 25 min. Tweede rij onderaan geplaatst ( niet in het midden (afhankelijk de oven).
# nadien plaats een vochtige doek op de sandwiches voor ongeveer 10 minuten.
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.