Kleine mini broodjes

Gepubliceerd op 4 oktober 2025 om 17:09

Kleine mini broodjes:

Heerlijke, krokante broodjes die perfect zijn als snack of bij de maaltijd. Eenvoudig zelf te maken en altijd lekker vers uit de oven.

Ingrediënten:
# 400 ml lauw water
# 20 g verse gist
# 5 g suiker
# 5 g zout
# 600 g tarwebloem
# 1 eetlepel olie( om de pot in te smeren )

Bereiding:
#Meng het lauwe water, de verse gist, suiker, zout, tarwebloem tot een zacht deeg.
# Het deeg mag licht kleverig zijn; voeg de bloem geleidelijk toe totdat de gewenste consistentie is bereikt, afhankelijk van de absorptie van de bloem.
# Leg het deeg in een met een eetlepel olie ingevette kom.
# Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het ongeveer 1 uur rijzen. Het mag gerust iets langer rusten indien nodig.
# Bestrooi het werkblad met wat bloem.
# Rol het deeg uit tot een rechthoek en snijd het in 20 gelijke stukken.
# Plaats de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
# Dek af met een schone doek en laat nog ongeveer 25 minuten rijzen.
# Verwarm de oven voor op 250°C.
# Plaats een kom met water onderin de oven om stoom te creëren, wat bijdraagt aan een krokante korst.
# Bak de broodjes 17–20 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
# Laat ze dan even afkoelen
# Serveer de broodjes direct na bereiding.
# Zeer smakelijk bij elke gelegenheid.
# smakelijk !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.