Heerlijke, krokante broodjes die perfect zijn als snack of bij de maaltijd. Eenvoudig zelf te maken en altijd lekker vers uit de oven.
Ingrediënten: # 400 ml lauw water # 20 g verse gist # 5 g suiker # 5 g zout # 600 g tarwebloem # 1 eetlepel olie( om de pot in te smeren )
Bereiding: #Meng het lauwe water, de verse gist, suiker, zout, tarwebloem tot een zacht deeg. # Het deeg mag licht kleverig zijn; voeg de bloem geleidelijk toe totdat de gewenste consistentie is bereikt, afhankelijk van de absorptie van de bloem. # Leg het deeg in een met een eetlepel olie ingevette kom. # Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het ongeveer 1 uur rijzen. Het mag gerust iets langer rusten indien nodig. # Bestrooi het werkblad met wat bloem. # Rol het deeg uit tot een rechthoek en snijd het in 20 gelijke stukken. # Plaats de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat. # Dek af met een schone doek en laat nog ongeveer 25 minuten rijzen. # Verwarm de oven voor op 250°C. # Plaats een kom met water onderin de oven om stoom te creëren, wat bijdraagt aan een krokante korst. # Bak de broodjes 17–20 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn. # Laat ze dan even afkoelen # Serveer de broodjes direct na bereiding. # Zeer smakelijk bij elke gelegenheid. # smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties