Pepers op azijn

Gepubliceerd op 4 oktober 2025 om 17:57

Deze pepers komen rechtstreeks uit mijn eigen moestuin!
Zelfgekweekt, vol smaak en helemaal klaar om ingemaakt te worden.
Hier laat ik zien hoe ik ze op azijn bewaar, zodat je er nog weken van kunt genieten.

Pepers op Azijn:

Ingrediënten:
# 1 kg pepers
# 1 bol knoflook
# 500 ml appelazijn
# 500 ml water
# 20 g citroenzuur
# 40 g zeezout
# 20 g suiker
# kruiden zoals gedroogde dille, rozemarijn, tijm
# een koffielepel mosterdzaad

Bereiding:
# Was de pepers en verwijder het steeltje.
# Prik meerdere kleine gaatjes in elke peper (met een mesje )
# Pel de teentjes en zet apart.
# Vul gesteriliseerde potten met pepers, knoflook, gedroogde kruiden en mosterdzaad
# Meng appelazijn, water, citroenzuur, zeezout en suiker goed met een garde en verwarm lichtjes .(Warm vocht helpt de smaken beter in de pepers trekken, waardoor ze sneller smaak krijgen. Pas op dat het niet kookt, want heel heet kan de pepers iets zachter maken of hun structuur veranderen. Een zachtjes opgewarmd mengsel (net onder kookpunt) is perfect.)
# Giet het mengsel over de pepers tot ze volledig onder staan.
# Sluit de potten goed af.
# Zet de potten in een kookpot met water (3/4 onder water).
# Breng aan de kook en laat enkele minuten meekoken.
# Haal de potten uit het water en laat ze ondersteboven afkoelen.
# Bewaar op een koele, donkere plek.
# Na enkele weken zijn je pepers klaar om te eten!

#homegrown #pepers #hotpeppers #moestuin #inmaken #kitchengarden #vegetables #lovegardening #happy #recipes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.