Sint Valentijn broodjes

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 15:28

Sint Valentijn broodjes

Ingrediënten 

# 590 gr tarwe bloem( ik heb Franse krokant van Aveve gebruikt)

# 330 ml koud water

# 21 gram verse gist

# 1 eetlepel boerenboter of 2 eetlepel zonnebloemolie

# 1 koffielepel zout( ong. 9 gram )

# 1 klontje suiker

Bereiding:
# voeg de gist met water en suiker , roer dit tot het opgelost is

# voeg de boerenboter of olie toe , daarna voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en tenslotte ook het zout toe

# kneed alle ingrediënten samen tot 10-15 min. tot het een mooi zacht deeg is met de keukenmachine of met de hand

# dek het deeg af met plastiekfolie ( heb daarop nog een proper handdoek opgezet) en laat het 45 minuten rijzen

# nadien heb ik de deeg in 14 stuks verdeeld ( ongeveer 70 gram)

# plaats op een proper handdoek wat bloem en plaats de bollen daarop . Sluit de bollen met een proper handdoek erop en laat deze 20 min. terug rusten

# sla dan met de hand de lucht uit het deeg en rol tot een sandwiche

# met behulp van een uitsteker( of mes) heb ik de sandwich schuin door het midden gesneden. Nu bekom je twee delen. Bij het samen leggen van deze stukken ga je de rechterkant moeten draaien om een hartvormig broodje te bekomen.

# deze hartvormig broodjes heb ik op de handdoek ( met onderaan wat bloem bestuift) teruggeplaatst

# bedek de broodjes terug met een proper handdoek erop en laat 45 minuten rusten

# heb de oven voorverwarmd op 225 graden met de bakplaat erbij

# heb de broodjes voorzichtig gesmeerd met wat yoghurt daarop wat zonnebloempitten bijgevoegd

# voeg in terracotta potten koud water om een stoomeffect te hebben

# heb de eerste 20 minuten de hartige broodjes gebakken , maar heb er een omgekeerde bakplaat opgezet ( het zou een krokant effect geven daardoor)

# na 20 minuten heb ik de bovenste bakplaat weggenomen en nog enkele minuten laten bakken tot ze mooi bruin gebakken zijn.

# smakelijk

#broodjes #brood #gezonderecepten #ovenbaked #delicious #bakingbread

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.