Een heerlijke carsarsalade met kip , zelfgemaakte croutons en een frisse dressing dat zou ik elke dag kunnen etenhttps://www.culinairevingers.be/ neem eens een kijkje op mijn nieuwe blog!
Dressing : # 2 eieren # 2 teentjes look # 1 geperste citroen en 1 eetlepel mosterd # 150 ml arachideolie # 100 gram natuuryoghurt # tikje pili pili
# 4 kippenbouillon ( goed gekookt )
# voor croutons: # enkele toastbrood # klontje boter, olijfolie
# klein stukjes gesneden ananas # sla, rucola, radijsjes
Bereiding:
# voor de Dressing: # breek de eieren ( alleen het geel gebruiken ) in een hoge mengbeker
# het wit gebruiken we niet
# pel de look en snij de teentjes in kleine stukjes
# voeg ze toe aan het eigeel in de mengbeker
# pers een citroen uit de beker en voeg er de mosterd aan toe
# plaats de staafmixer in de pot en schenk al mixend de arachideolie toe, tot je een stevige mayonaise krijgt
# schenk er dan pas de yoghurt bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing ( de yoghurt pas schenken als de mayonaise goed stevig is geworden, anders gaat het vloeiender zijn )
# voeg eventueel pili pili toe
# mix alles goed in de dressing
# zet de dressing even koel ( koelkast)
# snij de sla in stukjes
# snij met het broodmes enkele dikke sneden van het toastbrood van ongeveer 2 cm, snij het in dobbelsteen
# verwarm een klontje boter met een scheutje olijfolie
# zodra het braadvet heet is, bak je de dobbelsteentjes brood tot goudbruine knapperige croutons
# leg er een vel keukenpapier in een diep bord en laat de warme croutons hierop uitlekken
Reactie plaatsen
Reacties