# aubergines 8-10 ( liefst fijntjes) # 1 kg rundribbetjes laten malen in gehakt # zout, peper en rode zoete paprika kruiden ( van elk een theelepel ) # wil je wat pikant dan voeg je wat pikante rode paprika # tomaten ( heb deze keer trostomaten gebruikt , maar je kan zeker enkele schijfjes tomaten gebruiken )
# was de aubergines, snij de steeltjes eraf # snij ze in stukken # zet de gesneden aubergines in een kom met water en een klein eetlepel zout # laat het 30 min. in water ( neemt het bitter weg) # dep ze dan droog
# neem 1 kg gehakt # voeg de kruiden erbij # een beetje olijfolie gebruikt ongeveer 50 ml # goed mengen en kleine platte balletjes maken voor tussen de aubergines
# heb alles mooi geplaatst , heb met een penseel heel weinig olijfolie opgesmeerd # in een voorverwarmde oven van 200 graden bakken # heb de eerste 1 uur 15 minuten laten bakken in de oven ( had er op een bakpapier geplaatst ) en dan nog eens 15 minuten zonder bakpapier laten bakken # vooraleer je het uithaalt eens controleren met een vork, in de aubergines inprikken en zien dat ze goed gebakken zijn.
Reactie plaatsen
Reacties