Aubergine kebab met gehakt (Patlican kebab)

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 17:57

Ingredienten :

# aubergines 8-10 ( liefst fijntjes)
# 1 kg rundribbetjes laten malen in gehakt
# zout, peper en rode zoete paprika kruiden ( van elk een theelepel )
# wil je wat pikant dan voeg je wat pikante rode paprika # tomaten ( heb deze keer trostomaten gebruikt , maar je kan zeker enkele schijfjes tomaten gebruiken )

# was de aubergines, snij de steeltjes eraf
# snij ze in stukken
# zet de gesneden aubergines in een kom met water en een klein eetlepel zout
# laat het 30 min. in water ( neemt het bitter weg)
# dep ze dan droog

# neem 1 kg gehakt
# voeg de kruiden erbij
# een beetje olijfolie gebruikt ongeveer 50 ml
# goed mengen en kleine platte balletjes maken voor tussen de aubergines

# heb alles mooi geplaatst , heb met een penseel heel weinig olijfolie opgesmeerd
# in een voorverwarmde oven van 200 graden bakken
# heb de eerste 1 uur 15 minuten laten bakken in de oven ( had er op een bakpapier geplaatst ) en dan nog eens 15 minuten zonder bakpapier laten bakken
# vooraleer je het uithaalt eens controleren met een vork, in de aubergines inprikken en zien dat ze goed gebakken zijn.


# smakelijk#homecooking #kebab #keşfet #sunum #leziz #patlicankebabi #aubergines #gehakt #kebab #pikante #yemek #foodie #dizme #eating #tasty #yummy #eten #avondeten #watetenwevandaag #tomaten #ovenschotel #oven #ovenbaked

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.