Fruitbiscuit met slagroom

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 18:01

Ingrediënten :
Biscuit
# 6 eieren
# 200 gr suiker
# 200 gr bloem
# 1 koffielepel bakpoeder
# 40 gr boter
# 1 tikje vanille extract
# snuifje zout

# fruit
# 1/ 2 geperst citroen
# 80 ml suikerwater( 25 gr suiker gr suiker en 25 gr water ) en ongeveer 3 gr gelatine blaadjes

# 1 vanillestok
# 750 ml room
# 40 gr bloemsuiker
# 35 ml Cointreau
# 30 ml suikersiroop
# 200 gr viervruchten confituur

 

Bereiding:

# klop 6 eieren luchtig met een mixer
# Doe er de suiker bij en klop nog eventjes heel luchtig
# smelt boter in een melkpan en giet het bij het beslag. Klop verder met de mixer
# spatel de bloem met het bakpoeder voorzichtig door het deeg en voeg nog een snuifje zout toe
# verwarm de oven tot 180 graden
# vet een springvorm in met boter en bepoeder met bloem ( 22cm en 6 cm hoog)
# giet het beslag in
# bak 40 min.
# haal de biscuit uit en laat afkoelen

Fruit:
# heb mango , druiven , aardbeien,
bosbessen , frambozen ...gebruikt
# snij ze allemaal maar ook niet te klein, perst er een beetje citroen over en bewaar in de koelkast

Slagroom:
# snij de vanillestok open met een mes en haal er de zaadjes uit
# voeg ze bij de koude room
# klop met de garde met de bloemsuiker erbij tot room

# heb 40 gr suiker met 40 gram water verwarmt tot de suiker is opgelost , had de gelatine eventjes in koud water gezet en heb ze er dan uitgehaald en bij de suikerwater opgelost ( dat gaat ik op het einde met een penseel opsmeren op het fruit )
# snij de bovenkant van de biscuit mooi recht met een gekarteld mes
# deel de biscuit in 3 delen
# meng cointreau met suikersiroop , smeer over de snijkanten van de biscuit, biscuit wordt er sappig van en krijgt nog meer smaak
# smeer confituur , dan voeg wat fruit ik heb frambozen gebruikt en dan wat slagroom. Leg de tweede laag biscuit erop en doe hetzelfde
# voor de derde biscuit , strijk met palet mes over de hele biscuit met slagroom , zodat alle kanten is bedekt
# ik snee kiwi’s in plakjes en duwde tegen de zijkant van de biscuit
# verdeel de fruit over de bovenkant van de biscuit
# heb de suikerwater gemengeld met gelatine bestrijkt over de fruit met behulp van een penseel
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.